. .. .. .. .. .. .
. .

Lososové cestoviny - al Salmone - RECEPT 10474

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 26271 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Lososové cestoviny - al Salmone


[ recept č. 10474 zo dňa  ]


Lososové cestoviny - al Salmone


POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny ľubovoľného typu( mašličky, špagety, penne,...) 1 téglik nepravého drveného lososa, cca 2 hrste nastrúhaného parmezánu (ale ak nie je, môže sa použiť aj iný tvrdý syr) 300-500 ml sladkej smotany ( stačí aj 10 %-ná), 2-3 strúčky cesnaku, vňatka

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si dáme variť cestoviny a medzitým si pripravíme omáčku: ( Množstvo je tak na 500 gr. cestovín)
Celý téglik drveného lososa dáme na panvicu nachvíľu opražiť, k tomu pridáme roztlačený cesnak. Chvíľočku popražíme, zalejeme smotanou a pridáme vňaťku. Necháme povariť 5 min, kým omáčka trošku zhustne. Ale aby nezhustla úplne, pretože keď sa pridá syr, omáčka ešte zhustne.
Ja to robím tak, že uvarené cestoviny nakoniec ešte pridám k omáčke a nechám to ešte celé povariť, až nakoniec primiešam postrúhaný parmezán. Omáčka potom pekne zhustne a nalepí sa rovnomerne na všetky cestovinky.
Cestoviny sú krásne ružové, na foto to tak nie je vidieť.
UPOZORŇUJEM: omáčku v žiadnom prípade nesoliť, pretože losos aj parmezán sú dosť slané. Aj vodu na cestoviny osoliť len s mierou.

Celá príprava trvá tak 15 min.
<< Univerzálny dressing do zeleninových šalátov | Lososové cestoviny - al Salmone | pre seba samu na narodeniny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (21.1.2009, 8:12)
Vyzerá to dobre. Mirka, myslíš, že tam môžem dať aj sušený parmezán? Alebo sa viacej hodí čerstvo nastrúhaný?
Ivana
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (21.1.2009, 18:56)
Ahoj Iva, už som to skúšala aj so sušeným parmezánom, je to v pohode. Ale mne viac chutí čerstvo nastrúhaný. Ja si vždy kúpim 200gr trojuholníček a mám ho v chladničke aj 1/2 roka (nepokazí sa) *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (24.2.2009, 15:24)
No vieš, Mirka, u nás taký trojuholníček vydrží ledva 1-2 týždne... Preto mám vždy v zásobe sušený. :-p
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu