. .. .. .. .. .. .
. .

Storočný perník - RECEPT 9107

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 30389 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Storočný perník


[ recept č. 9107 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

580g hladkej múky,300g práškového cukru, 4 PL medu, 1čl sody bikarbony, 4 vajcia, 1čl perníkového korenia,1čl mletého klinčeka a trochu škorice.Na náplň: slivkový lekvár,sekané orechy,hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto,necháme asi 2 hod. odležať.Potom rozdelíme na 4 časti,rozvaľkáme,potrieme slivkovým lekvárom,posypeme sekanými orechami a hrozienkami.Stočíme do rolády,potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 150°C 20 minút. Po vychladnutí porežeme na širšie rezy.Vydrží veľmi dlho mäkký.
<< Viedenské orechové rohlíčky | Storočný perník | Pagáčiky,rodinný recept. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jarmila V. (Božolé) ID 30389 (6.12.2008, 19:21)
Ano pečieme 4 rolády,ale treba dať pozor,lebo cesto sa niekedy trhá,najmä ked ho vyvaľkáme moc tenké.Najlepšie je ked je studené,vtedy sa s ním pracuje dobre.
ODPOVEDAŤ
Zuzana H. (Zuzanita) ID 12632, mimibazar.sk/zuzanita (3.12.2008, 9:21)
Aj ja to robievam, je to naozaj MŇAM! (Y) (Y) (Y)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3167&user=12632
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (3.12.2008, 8:53)
....takže budeme piecť 4 rolády? (F)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (2.12.2008, 9:45)
Tento pernik robievam už niekoľko rokov.Ja ho balím po vychladnutí do alobalu,vraj tak dlšie vydrží mäkký.Ale však ani nemá kedy zostárnuť,keďže sa spapká dosť rýchlo.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu