končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Gabriela H. (tansam) ID 59793 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Tvarohová torta s ovocím - rýchlo a chutne[ recept č. 8543 zo dňa 9.11.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Korpus : 2 vajíčka, 50g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 40g hladkej múky, 25g maizeny, 1/2 prášku do pečiva Krém: 250g tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 75g práškového cukru, ovocie podľa chuti - u nás máme najradšej ananás alebo broskyne Na vrch : 1 balíček tortovej želatíny čírej (Dr. Oetker) POSTUP PRÍPRAVY Celé vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme múku s PDP a maizenu. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme ( 200°C, plynová stupeň 3-4, asi 15 minút). Po vychladnutí korpus zvlhčíme kompótovou šťavou (nemusí to byť ale my máme radšej keď cesto nie je suché). Smotanu vyšľaháme a pridáme tvaroh a cukor (nemusíme dať celé množstvo cukru, záleží to aj od sladkosti ovocia), pridáme nakrájané ovocie - pár kúskov necháme na ozdobu. Hmotu dáme na korpus, vrch ozdobíme ovocím a zalejeme želatínou. Necháme stuhnúť v chladničke a už po 2 hodinkách môžeme maškrtiť. |
Alexandra P. (allesandra07) ID 90700 (14.7.2010, 13:45) |
čo to je maizena??? |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.7.2010, 14:20) | ||
http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/maizena-gustin-dr-oetker-1ks-200g.html je to kukuričný šrob - slúži na zahusťovanie /používa sa hlavne v dezertoch/ | ||
ODPOVEDAŤ |
Janka L. (31jankal) ID 47893 (14.7.2010, 13:51) | ||
ZLATý KLAS | ||
ODPOVEDAŤ |