. .. .. .. .. .. .
. .

Špagety s paradajkovou omáčkou, údeným lososom a špenátom - RECEPT 8435

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 40362 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Špagety s paradajkovou omáčkou, údeným lososom a špenátom


[ recept č. 8435 zo dňa  ]


Špagety s paradajkovou omáčkou, údeným lososom a špenátom


POTREBNÉ PRÍSADY

(pre 2 osoby) Potrebujeme: - hrsť špagiet (cca 350 g v suchom stave) - 5 hrstí špenátových lístkov alebo 7 listov mangoldu (ja som tentokrát použila mangold) - 8 cherry paradajok, rozkrojených na polovičky - 2 filety údeného lososa alebo niečo, čo sa na to chuťou podobá, napr. červené matjesové filety - 500 g paradajkového pyré - 2 strúčiky cesnaku - soľ - korenie - bylinky na ochutenie omáčky (tymián/bazalka/oregano) - cukor - balsamicový ocot - olivový olej - ak chcete, tak aj parmezán na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto cestoviny sú moja najnovšia a momentálne aj najobľúbenejšia vychytávka. Jedla som ich pred pár dňami v Prahe v jednej skvelej talianskej reštaurácii na Dejviciach a hneď som ich skúšala urobiť aj doma. Nemajú chybu.
Paradajková omáčka musí byť dosť sladká, aby dopĺňala slaného lososa, preto použite kvalitné talianske paradajkové pyré, ktoré zvykne byť dosť sladké. Do omáčky sa pridávajú ešte aj cherry paradajky, ktoré ju ešte dosladzujú. Naozaj sa toho nebojte, výsledok bude super.

1. Najprv umyjeme listy špenátu/mangoldu. Na panvicu dáme 2 PL olivového oleja a opečieme na ňom listy pokrájané na prúžky. Opekáme asi 3 minúty, kým sa úplne zdusí na malé množstvo. Špenát si odložíme bokom.

2. Dáme variť špagety.

3. Do panvice si pridáme 2 Pl oleja a opečieme na ňom na kolieska nakrájaný cesnak a cherry paradajky. Potom pridáme paradajkové pyré a ochutíme ho. Ja som mala naozaj veľmi kvalitné, takže stačili asi len 2 ČL cukru, 1 PL balsamica, 1 kopcovitú ČL tymiánu, soľ a korenie.

4. Omáčku necháme povariť aspoň 2-3 minúty, aby sa spojili chute. Pridáme špenát a na prúžky nakrájaného lososa.

5. Špagety scedíme a zmiešame s omáčkou. Rozdelíme do tanierov a ak chcete, posypte parmezánom.
<< Kura plnene kyslou kapustou | Špagety s paradajkovou omáčkou, údeným lososom a špenátom | Firemný >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (16.4.2009, 14:10)
asi ich vyskúšam cez víkend - potom napíšem aké boli a či sa mi vydarili ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (10.11.2008, 19:02)
(pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (6.11.2008, 16:22)
(Y) (Y) (Y) (Y) nebola to nahodou pizzeria za kruhovym objazdom? moj muz sa velmi potesil... ked som mu povedala ze je tu tento recept... :) budu v sobotu ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (7.11.2008, 18:38)
ano ano je to hned blizko pri kruhovom objazde,,, myslim, ze je to jedina pizzeria v mieste, o ktorom hovorime takze zrejme mame na mysli tu istu :-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (5.11.2008, 10:36)
chcem sa opytat,v restike Ti dali aj presny recept,ci to mas od oka? :-)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (7.11.2008, 18:36)
nie nepytala som si recept, mam to od oka. ale chutia presne ako tie z restauracie, takze som sa asi dobre trafila.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu