. .. .. .. .. .. .
. .

Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzervách - RECEPT 7323

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 40362 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzervách


[ recept č. 7323 zo dňa  ]


Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzervách


POTREBNÉ PRÍSADY

30 g droždia, 30 g medu, vlažná voda, 0,5 kg polohrubej múky, 0,5 kg hrubej múky, 30 g soli, 1 kg paradajok, najlepšie čerešňových na vetvičke, 1 hlávka cesnaku, 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie (ja dávam čerstvo mleté korenie štyroch farieb), 1-2 sušené čili papričky, extra panenský olivový olej, 8 plechoviek

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je veľmi efektný spôsob ako si upiecť chlieb, ktorý navyše aj skvele chutí. Nájdete v ňom kúsky paradajok a sladkého cesnaku. Jediné, s čím je trochu viac roboty sú konzervy. Obyčajné konzervy, na ktorých sú etikety nie sú pekné, takže ja som si cielene odkladala pekné konzervy s potlačou, napr. od olív, paradajkového pretlaku alebo paradajok. Horný okraj konzerv po otvorení ostane dosť ostrý, takže ho treba zatĺcť dohladka kladivkom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Paradajky poukladajte na plech, popichajte nožom. Hlavičku cesnaku priežne prekrojte a dajte na plech. Navrch natrhajte bazalku, okoreňte, osoľte, posypte rozdrvenými čili papričkami a pridajte 2-3 šplechy olivového oleja. Pečte hodinu pri 150 stupňoch.
Odfoťte paradajky s kamarátkou, ktorá vám asistuje:-)
Takto vyzerajú upečené paradajky. Nechajte ich vychladnúť. Cesnak vytlačte zo šupiek. Vyberte si asi 8 pekných paradajok na ozdobu. Z ostatných odtrhnite stopky a popučte/pokrájajte ich na kúsky, popučte aj cesnak, zoškriabte z plechu všetko dobré. Odložte si do nádoby kúsky paradajok, cesnaku a všetky zvyšky z plechu - čiže zlejte aj olej, bazalku, jednoducho všetko.
Urobíme si najprv kvások; do misky si dáme droždie, med a 300 ml vlaždnej vody a necháme rozpustiť. Do misy dáme múku, soľ a prilejeme kvások. Začnite spracovávať cesto, kým vsiakne všetká voda. Potom si nalejte do odmerky paradajkovo-cesnakovú zmes, čo sme si odložili a dolejte toľko vody, aby ste mali 325 ml. Paradajky s vodou prilejte do cesta a vymieste ho. Keď sa nechce vám, nájdite si na to niekoho iného, tak ako aj ja :-D
Vymiesené cesto nechajte kysnúť kým nezdvojnásobí svoj objem.
Plechovky si poriadne vysteľte papierom na pečenie.
Vykysnuté cesto si na pomúčenej doske rozdeľte na 8 častí.
Cesto rozdeľte do plechoviek a ozdobte zvyšnými paradajkami. Ja som mala len 6 plechoviek, takže som zo zvyšného cesta urobila malý bochník, do ktorého som urobila 2 zárezy nožom. Nechajte ešte aspoň pol hodiny kysnúť. Na mojom obrázku je cesto už po druhom kysnutí, takže mi skoro povyliezalo z konzeriev.
Pečte pri 180 stupňoch asi pol hodiny.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sladke stretnutie | Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzervách | Sladke kocky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína L. (kaatarinaa) ID 61377 (7.3.2010, 15:28)
(Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (19.8.2009, 12:10)
tak toto vyzerá absolútne mňam, hneď si recept ukladám (Y)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (16.12.2008, 8:32)
6ienky nemáte daktorá recept na dobrú ciabatu? Díky. :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (17.9.2008, 13:06)
;-) ;-) ;-)to vyzera uzasne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (18.9.2008, 11:43)
dakujem :-$
ODPOVEDAŤ
Michaela N. (Michaelllla) ID 36218 (16.9.2008, 20:17)
:-$ mňam to vyzerá moooc chutne, ale keďže mám domácu pekáreň (podľa mňa vynález hodný Nobelovej ceny) chcela by som tento chlebík upiecť v pekárni , poradíte ako na to :^) ? ďakujem, už sa teším keď ho upečiem ^o)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (17.9.2008, 7:08)
bohužiaľ nemám domácu pekáreň a ani skúsenosti s ňou. Nemám ani poňatia ako to funguje, takže vám nemôžem pomôcť :'(
ODPOVEDAŤ
vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (16.9.2008, 9:47)
Normalne vas obdivujem aj ja by som chcela takto vypekat ako vy som rada ze ste sa sem pripojila a niecom nas poducite vsetky vase recepty su bomobove ja osobne mam rada j olivera vyskusala som uz nico od neho aj sama ale urcitom case som zacala chytat zlu naladu ako sa premava a vybera si v tych chutnych obchodikoch a trhoch nieco co je premna nepredstavitelne zohnat . [A]
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (18.9.2008, 11:46)
" Normalne vas obdivujem aj ja by som chcela takto vypekat ako vy som rada ze ste sa sem pripojila a niecom nas poducite "
--- :-) :-) :-) ach Miňonky, nemyslite si ze ja som nejaka skusena kucharka. Ja mam len 19 rokov a varenie je moje hobby. To skor vy ostatne tu na MMB ma mate este co ucit :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (15.9.2008, 16:55)
Anetka , vy ste obdivovatelka Jamieho Olivera??Velmi rada pozerám jeho receptíky...len tak dalej s pridávaním jeho receptíkov sem na MMB ...lebo ja ich nestíham zapisovať ... ;-) ;-) ;-) .. knižky sa mi zdajú drahé.. :-$ a takto tu budu aspon jeho receptíky odskúšané slovenskou domácnostou... :-D :-D :-D .. A čo varenie s Nigelou??to je tiež na vašu notu?? ;-) ;-) ..šup sem s vašími receptíkmi... (L)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (15.9.2008, 21:04)
Ano, milujem Jamieho aj Nigellu. Kúpené mám len tri Jamieho knihy, pretože sú naozaj drahé :-( ale čerpám jeho recepty aj z jeho stránky www.jamieoliver.com, taktiež mám aj asi 6 DVD s jeho reláciami, ktoré takto pred rokom sa dali kúpiť ako príloha k novinám SME. Čo sa týka Nigelly,,, ešte som neskúšala žiaden jej recept, ale mám odložených niekoľko jej receptov zo stránok www.nigella.com a http://www.channel4.com/food/recipes/chefs/nigella-lawson a možno aj tie raz zrealizujem. Každopádne som šťastná, že ma niekto takto ocenil :-$
ODPOVEDAŤ
zuzana v. (tokaji) ID 16570 (17.9.2008, 11:59)
Anetka, bola som dnes v Panta-Rhei a momentálne u nich prebieha akcia na knižky Jamieho, kus 399,-.Možno Vás to poteší....
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (18.9.2008, 11:47)
super, pojdem sa tam kuknúť
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (16.9.2008, 20:04)
oooo....dakujem Anetka..len neviem z toho prečítať nič..neovládam anglicky.. :-D :-D :-D ..počkám si na vaše preklady + recepty... ;-) ;-) ;-) ja vám dôverujem, že sa to tu naplní ich inšpiráciami od vás... (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.9.2008, 16:30)
ako to chuti?????Urcite lepsie ako cabatta.Ale vyzera to velmi pekne bombovo.....asi zacnem zbierat plechovice ;-) ;-) ;-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (14.9.2008, 17:04)
Nedá sa to s tým porovnať... s tými ciabattami myslím. Sú v tom kúsky úžasného sladkého cesnaku a paradajok, kdežto ciabatta je len čistý chlieb ale zase má fantastický tvar a konzistenciu. Každé je skvelé istým spôsobom.
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.9.2008, 18:59)
ale ked nemam tie plechovice,mozem urobit asi aj take bochniky ako vy?Normalne mamna ne chut.nastudujem,co tam ide a zeby zajtra????? :-p
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (14.9.2008, 19:31)
jasne, kludne mozes urobit bochniky alebo kludne aj 1 velky bochnik, preco nie? ale potom treba ratat s tym ze sa to bude piect 45 minut urcite....
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu