. .. .. .. .. .. .
. .

Marcipanove rohlicky s pistaciami - RECEPT 726

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 5640 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Marcipanove rohlicky s pistaciami


[ recept č. 726 zo dňa  ]


Marcipanove rohlicky s pistaciami


POTREBNÉ PRÍSADY

400g marcipanovej hmoty, 2 vajcia, 60g praskoveho cukru, 2 balicky vanilkoveho cukru, par kvapiek rumovej aj citronovej aromy, 80g skrobovej mucky (Solamil) * cokoladovu polevu a nasekane pistacie (podla moznosti nesolene ;))

POSTUP PRÍPRAVY

Nasla som doma marcipanovu hmotu, tak sa nedalo nevyskusat ;)...
****
TIP c. 1: Namiesto pistacii mozete pouzit nasekane mandle, lieskove oriesky alebo klasicke orechy...
TIP c. 2: Ked nechcete pouzit rumovu aromu (kvoli deturencom) pridajte do cesta na dochutenie este postruhanu koru z jedneho BIO citrona alebo pomaranca ;)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Marcipan si nakrajame na drobne kusky, aby sa lepsie spracovaval...
Pridame vajicka, cukor, vanilkovy cukor, ochutime niekolkymi kvapkami rumovej a citronovej aromy, primiesame skrobovu mucku a vymiesame na hladku hmotu... Najlpesie s nejakym elektropomocnikom ;)
Vymiesanu masu si mozete dat na chvilku do chladnicky, bude sa s nou troska lepsie pracovat.. Na plech si dame papier na pecenie a pomocou vrecuska na zdobenie (zdobitko, kludne s cim najvacsim otvorom) vytlacime rohlicky. Mne sa podarilo zlomit zdobitko (nemala som vrecusko, ale taku nadobku z piestom a ten sa mi urval :(), takze posledne kusky som vytlacila z obycajneho mikrotenoveho sacku s odrezanym jednym koncekom. Musim povedat, ze keby som vedala ako to dopadne, tak zacnem rovno s tym sackom..., so sackom to bolo pohodove ...
Ruru si vyhrejte na 180°C (teplovzdusnu na 160°C). Pripravene rohlicky pecieme asi 12 min. Z plechu ich vyberajte po par minutach nech sa nepolamu). Po upeceni ich nechame aspon 40 min. vychladnut na mriezke.
Vychladnute rohlicky polejeme cokoladovou polevou a posypeme pistaciami...(tie original rohlicky z casaku - vid. titulne foto - vyzeraju lepsie ako moje :()


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ŠTEDRÁK | Marcipanove rohlicky s pistaciami | Bryndzovo-vajíčkový poter >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu