. .. .. .. .. .. .
. .

Brokolicové cestoviny a la halušky - RECEPT 7122

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 6432 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Brokolicové cestoviny a la halušky


[ recept č. 7122 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká brokolica, 1 väčšia cibuľa, 1 balík dlhých cestovín Penne Rigate, 1 menšie balenie smotany na varenie (môžeme nahradiť mliekom tak potom viac aj pol litra),2 tavené syr (bambino, favorit alebo hocijaký iný v črievku, postačí aj jeden ja mám rada viac), vegeta alebo soľ, sójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Najsamprv si očistíme cibuľu na drobné kúsky a nakrájame ju. Ohrejeme olej do hlbšieho hrnca, aby sme omáčku mohli neskôr dôkladne premiešať, aby všetko neostalo naspodku.
Na zohriaty olej nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľku a opražíme do zlatista. Následne na cibuľku vylejeme obsah smotany a privedieme do varu. Nesolíme! Pridáme tavený syr a rozmiešame aby neostali hrudky. Pridáme trošku sójovej omáčky pre chuť. Nesolíme!
Medzitým si dáme do vriacej osolenej vody variť brokolicu. Varíme pokiaľ nezmäkne. Vyberieme a necháme z nej odtiecť vodu. Nasekáme na drobné kúsky. Ide to skutočne jednoducho. Jednou rukou ju držíme vidličkou, druhou režeme nožom. Obsah nadrobno nasekanej uvarenej brokolice pridáme do smotanovej omáčky, kt. sme si pripravili počas zovretia brokolice.
Dôkladne pomiešame a ochutnáme. Ak treba pridáme soľ alebo vegetu. Opatrne. Ľahko sa presolí.
V osolenej vode necháme zovrieť dlhé hrubé cestoviny. Precedíme a primiešame do omáčky. Opäť dôkladne pomiešame a hotovo.

Je to rýchle a veľmi chutné. Ovšem kalorické. Ja však zbožnujem cestoviny a toto je asi najlepší recept, kt. ma naučila svokra :) nedám na neho dopustiť. Vyskúšajte ;) Neskôr pridám foto
<< Plnená kuracinka | Brokolicové cestoviny a la halušky | Kuracie masko na zeleninke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka J. (ladybirdka) ID 6432, mimibazar.sk/ladybirdka (3.9.2008, 16:51)
Jééžiš a presne na to som teraz myslela, keď som bola s malou na prechádzke :-) :-D že asi by som to mala premenovať
preto sa to volá halušky, lebo môj muž na všetko hovorí halušky a tak som si to nejako zaužívala. Preto som písala automaticky halušky a potom keď som sa prechádzala s maličkou tak som si to premietala v hlave a došlo mi ospravedlňujem sa (child2)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (3.9.2008, 17:20)
;-) to poznam
ODPOVEDAŤ
Eva I. (semiko) ID 8337 (20.3.2009, 18:16)
dakujem za skveli recept. Prave som ich dovarila a musim povedat ze chutili vsetkym su skvele. Trochu som ich odlahcila a nedala som len smotanu ale aj vodu a mlieko + trochu provensalksych biliniek+ nakrajane paradajky 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (3.9.2008, 12:40)
určite to chutí fantasticky :-) len prečo sa to volá halušky, keď sú to cestoviny *-)
:-p
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (3.9.2008, 12:57)
to aj mne napadlo ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu