. .. .. .. .. .. .
. .

Cuketová horčica - RECEPT 6961

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Cuketová horčica


[ recept č. 6961 zo dňa  ]


Cuketová horčica


POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg už očistenej cukety, 1 hlávka cesnaku, 2 malé feferónky, 1 dl octu, 70 g soli, 160 g cukru, 2,5 dl oleja, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 4 dl plnotučnej horčice

POSTUP PRÍPRAVY

***Je jemná a výborná k údeninám, pridávam ju aj na zahustenie k mäsu, či do dresingov***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

cuketu očistíme, zbavíme jadierok
pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, pridáme zvyšok surovín, premiešame a zakryté varíme asi hodinku na miernom ohni. Môžete na začiatok podliať troškou vody, stačí 1-2 dl (ja dávam podľa toho, koľko vody mi cuketa pustí - keď nie všetky obsahujú rovnaké množstvo vody).
Keďže nemáme v obľube pikantné, dávam len jednu malú feferónku, ktorú pokrájam na malinké kúsky a vôbec to nie je štipľavé /zbavím ju jadierok/.
Uvarené rozmixujeme a horúce naložíme do pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme cca 10-12 min. (Do hrnca dám poháriky, zalejem vodou do polky pohárov, zakryjem druhým hrncom a keď voda začne vrieť, zmenším plameň - a nechám sterilizovať vo vare). Vyjde Vám z toho raz toľko, ako je na foto (cca 11-12 pohárikov od malej horčice). Keď je potrebné, dochutím horčicu ešte po rozmixovaní uvarenej masy a nechám chvíľku prevrieť /zakryté, aby to neprskalo/.
Chuťovo je sladkokyslá, vôbec nie je taká ostrá a príkra, ako klasická horčica. Výborne sa hodí aj ku grilovanému mäsku a zelenine.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta SLNEČNICA | Cuketová horčica | Pstruh v alobale >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (31.7.2010, 21:09)
Ďakujem za napad napisať sem niekde som založila svoj a neviem nájsť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (27.8.2008, 9:49)
získate výborný dresing, ak do cukinovej horčice pridáte pred servirovaním biely jorurt.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.8.2008, 21:00)
Anka, áno (Y), aj my si to miešame s obyčajným bielym jogurtom (jidlo) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (Vrsovanda) ID 55880 (26.8.2008, 23:38)
Adko, tohle je vyborny napad na zuzitkovani cuket. Letos jich mame tolik ze mne uz lezou i z usi. Jen jedna malickost: muzes mne rict co myslis "jednou hlavkou cesneku". To je cela velka hlava a nebo jeden strouzek? Dekuji (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (27.8.2008, 8:16)
Evi, ďakujem (F). Recept som našla v jednom časopise, už vééééľmi dávno, že sa to možno niekedy zíde ;-) Ma nenapadlo, že budem robiť nekedy horčicu z cukety. Manželovi chutí, naopak, samotnú klasicky plnotučnú horčicu :-# Cesnaku je celá hlávka, nie strúčik. A vôbec to tam nie je cítiť. Tým varením to vyprchá. :-$ Tak to by som bola rada, keby mi šli von aj ušami :-D Ja mám problém zasa nejakú kúpiť *-). Budem rada, keď to vyskúšaš a dáš vedieť, či si bola spokojná (flower) (flower) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu