. .. .. .. .. .. .
. .

Žĺtkové rezy. - RECEPT 671

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 408 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Žĺtkové rezy.


[ recept č. 671 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g práškového cukru, 1 Hera, 160 g hladkej múky, 250 g mletých orechov, 5 vajec, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g práškového cukru – na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

Heru vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku a sneh z 5-tich bielkov. Cesto pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov. Na teplý koláč nalejeme polevu, vymiešanú z 5-ich žĺtkov a cukru. Vrch zákusku môžeme ozdobiť orieškom alebo pokvapkať roztopenou čokoládou.


Tento koláč sa pečie bez prášku do pečiva a keďže je dosť sladký,tak do cesta sa nemusí dávať až toľko cukru lebo poleva je čistý žĺtok s cukrom.Je NEODOLATEĽNÝ.
Mňam...
<< Vanilkové rožteky | Žĺtkové rezy. | Medové rožteky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Nikuska N. (CiciaQ) ID 88252 (19.12.2010, 16:31)
mo jej mamine sa zda ze mais
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (zuzanček) ID 45253 (29.3.2010, 14:23)
Je vinikajúci už som ho piekla veľa krát ale vždy bol (Y) (Y) (Y)Ďakujeme za super receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
mima f. (joja22) ID 83508 (21.12.2009, 13:23)
:-$skusim teraz na vianoce :-o :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Daša K. (baracuda) ID 72044 (19.12.2009, 16:10)
(clamp) (Y) (^)
ODPOVEDAŤ
Daša K. (baracuda) ID 72044 (19.12.2009, 16:09)
(pusa)
ODPOVEDAŤ
Katarína G. (ciapka) ID 11312, mimibazar.sk/ciapka (5.6.2007, 16:14)
koláčik som vyskúšala a je vynikajúci (Y)
dík za skvelý receptík :-)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (slniecko) ID 408 (6.6.2007, 9:00)
No u nás tiež patrí medzi najobľúbenejšie,mňam...Keď ho večer upečiem,tak z neho ubúda aj v noci,ukradomky ho jedia a ráno je už len zopár kúskov a hádka,že ja som mal len dva -ja len tri...,potom sa smejem a teším sa ako im to chutilo. (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
ODPOVEDAŤ
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (19.4.2007, 11:44)
tiež môžem len odporúčať, je to fantastická rýchlovka s neodolateľnou chuťou... (clamp)
ďakujem za skvelý tip na víkend (L)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (slniecko) ID 408 (upravené 6.6.2007, 20:20)
Mirka teší ma ,že chutí aj u vás je naozaj výborný. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (19.4.2007, 11:11)
Žienky, ktoré máte skúsenosti poraďte: Tie žĺtky s cukrom sa miešajú nad parou? Len sa vylejú na teplý koláč a netreba to dať potom ešte do rúry? Ivula (^)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (slniecko) ID 408 (upravené 26.4.2007, 21:53)
Žĺtky sa nemiešajú nad parou len s drevenou vareškou tak dobre,kým úplne nezosvetlejú.Potom sa nalejú ešte na teplý koláč a to samo zatuhne.Oriešky do cesta je lepšie dávať posekané.Mňam...
ODPOVEDAŤ
Yvona G. (yvon) ID 1354, mimibazar.sk/yvon (19.4.2007, 11:30)
žĺtky sa nemiešajú nad parou ja ich miešam mixérom a nemusíš ho dávať do rúry ono tá žĺtková poleva tak stuhne stači ke´d to naleješ na horúci koláč. Len tie žĺtka treba poriadne vymiešať s cukrom až Ti ta poleva zbledne. Daj vedieť ako chutil Y
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (19.4.2007, 11:34)
Ešte raz vďaka, Yvonka. Upečiem cez víkend, potom oznámim výsledok.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu