. .. .. .. .. .. .
. .

Ako sa Vám cestoviny určite nerozvaria.......100% návod - RECEPT 6033

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 19881 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Ako sa Vám cestoviny určite nerozvaria.......100% návod


[ recept č. 6033 zo dňa  ]


Ako sa Vám cestoviny určite nerozvaria.......100% návod


POTREBNÉ PRÍSADY

voda....dostatocne mnozstvo,sol,cestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu nalejeme do hrnca,osolime a privedieme do bodu varu.Pridame potrebne mnozstvo cestovin.Voda sa na chvilocku ochladi tak zase pockame,kym nezacne vriet.Obcas zamiesame,aby sa nam nechytilo dna.Ked zacne vriet voda,stopneme 5 minut a varime v odokrytom hrnci.Po 5 minutach vypneme plyn,hrniec prikryjeme pokrievkou a stopneme 10 minut.A mame hotovo.Scedime,oplachneme studenou vodou.Cestoviny takto varim uz x rokov a este sa nestalo,aby boli rozvarene a nestojim pri nich,nemusim ich stale ochutnavat.Vzdy su al dente!Aj ked nie su prave z tvrdej psenice alebo pripadne sa zabudnete a nechate ich tam viac ako 10 minut.
<< Zufka....vybornaaaaa..... | Ako sa Vám cestoviny určite nerozvaria.......100% návod | Rýchle cestoviny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
BEATA F. (Pixie) ID 85742 (7.3.2009, 9:18)
varíte takto aj obyč cestoviny napr LIdl Tesco Clever :^)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (18.3.2009, 18:29)
Z lidlu som raz mala akesi talianske cestovinytie boli v pohode a aj teskacke boli OK.Ale teraz mam doma nejake cudne spiralky a tie sa veru rozvarili :-(
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (14.1.2009, 15:46)
tiez takto varim :O) len sa nikdy nemaju oplachovat, oplachuju sa halusky, ale cestoviny nie, by nas hnali taliani ;-)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (1.3.2009, 17:22)
a to som už videla takú svätokrádež, ako dávať po uvarení halušky rovno do veľkej misy so studenou vodou, nech sa tam vymočia a potom ich precediť. keby ste vedeli, akú majú zlúúúúú +o( chuť!!!
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (1.3.2009, 17:21)
ja neoplachujem ani halusky - len poslednu možno štvrtú várku, ked je voda v hrnci už naozaj veľmi hustá. vyskúšajte to - aj halušky budú mať bez opláchnutia lepšiu chuť.
ODPOVEDAŤ
Jana M. (artemisia) ID 84576 (1.3.2009, 20:11)
Máš pravdu, Miinka! Ja som o oplachovaní halušiek prvý raz počula až dnes tu. Veď najlepšie je, keď na horúce halušky priamo hodíte bryndzu, aby sa ich teplom pekne roztopila. Z rovnakého dovodu preto ani bryndzu na halušky ničím neriedim. Rada by som videla ako také rozmočené halušky zohrievajú, aby ich mohli konzumovat... (destnik)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (artemisia) ID 84576 (1.3.2009, 17:02)
Presne tak! Cestoviny nikdy neoplachujeme!!! To je základný prehrešok, dokonca považovaný za svätokrádež... [A]. Základom je dostatočné množstvo vody a pár kvapiek oleja do vody, v ktorej sa cestoviny varia.
(N)
ODPOVEDAŤ
Renata P. (rena19) ID 34649 (12.1.2009, 12:18)
Díky za radu. Ešte som niekde čítala, a odvtedy to praktizujem, že voda na cestoviny sa oveľa rýchlejšie-teda aj ekonomickejšie uvarí v rýchlovarnej konvici. Je to fakt bleskovka a už len šup cestoviny. /samozrejme nie do konvice,ale do hrnca (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.1.2009, 15:31)
aj ja som to citala.Sme dve. (D)
ODPOVEDAŤ
Erika Š. (ika755) ID 27136 (2.1.2009, 21:52)
dobrá rada dik (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.1.2009, 20:33)
niet začo,rado sa stalo.Už to takto varííííííííííííííííím pár rokov (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.12.2008, 11:51)
to som pocula aj od kamosky a tiez to tak varim. fakt dobry napad. a este setri plyn :-)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (Fafav) ID 30923 (3.12.2008, 11:54)
Skúsim, ďakujem za recept. Ja varím tiež už x rokov podobne špagety. Varím 6 minút s troškou oleja, vypnem, prikryjem čistou utierkou a nechám 6-8 minút odstáť, scedím. Nikdy nie sú rozvarené.
ODPOVEDAŤ
Michaela P. (mischa.p) ID 8990, mimibazar.sk/mischap (3.12.2008, 10:37)
Ahoj Ľubka...dnes som robila cestoviny podľa tvojho zlepšováku (pl)Sú vynikajúce (L)ďakujem za radu. (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.12.2008, 11:45)
Ahoj Miska.Rado sa stalo,tesi ma,ze to niekomu pomohlo.Poznam vela ludi,co stoji pri hrnci a dava úpozor.Ja mam tento "zlepsovak "od starkej a ona od svojej sestry z Olomouca.varim ich takto uz roky rokuce a este sa nestalo,aby nejake cestoviny boli rozvarene.Stale si natocim minutku na 5 minut,kedy mi to vrie a potom na 10 minut,kedy su vlastne v horucej vode.A aj ked nieco ine v tom case robim a dany cas prektocim,su al dente.Myslim kupovane.Tie domace,tie poctivo miesam a ochutnavam.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu