. .. .. .. .. .. .
. .

Strúhankové pirohy - raz dva - RECEPT 5769

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)


Strúhankové pirohy - raz dva


[ recept č. 5769 zo dňa  ]


Strúhankové pirohy - raz dva


POTREBNÉ PRÍSADY

400g strúhanky, 150g hladkej múky, 150g hrubej múky, štipka soli, 500ml vody..............Na posýpku: práškový cukor, strúhanka, mak a podobne, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

jednoduchý a oproti pirohom z vajcového cesta rýchlejší spôsob prípravy pirohov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

z uvedených surovín vypracujeme cesto, hustotou je veľmi podobné vajcovému cestu, len je tmavšie, to je tou strúhankou, ja som , ale pridala viac vody, asi som mala zle nastavenú váhu, tak som to nevedela spracovať, ale keď som pridala vodu , cesto bolo super a dobre sa mi s ním pracovalo a ešte by som poradila ho rozdeliť nie na dve časti ale aspoň na tri , alebo aj štyri, záleží od veľkosti pracovnej dosky
a klasika, ako pri hociakých pirohoch , rozvaľakť, narezať na štvorce
naplniť lekvárom, spojiť, najlepšie vidličkou
vhodiť do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú hore, sú hotové, vyberieme, dáme do misky polejeme roztopeným maslom, posypeme práškovým cukrom a stúhankou, alebo makom
časť som posypala na masle popraženou stúhankou
a časť pomletým makom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cookies s arasidovym maslom a cokoladou | Strúhankové pirohy - raz dva | čerešnovy džem >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana B. (yuyo) ID 8609, mimibazar.sk/yuyo (14.2.2011, 13:22)
toto vyzerá zaujímavo...určite vyskúšame (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Viera M. (Viva) ID 11911 (23.7.2008, 8:29)
Evi, tak ja som včera robila tieto pirohy na večeru |:o), vodu som pridala trošičku viac, ako máš uvedené v rcp, asi o cca 2 dcl. Pirohy mali tak veľký úspech, že si ich musím ešte dnes zopakovať ;-), ale čo už narobím, keď všetkým tak veľmi chutilo :-) (Y)? Ďakujem (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.7.2008, 10:10)
Keď ich budeš zase robiť daj vedieť , rada sa dám obslúžiť ;-) ;-) ;-) akosi som si na to rýchlo zvykla na dovolenke (plaz) (plaz) (plaz) , tú vodu som pridala aj ja viac , mám to pri prvej fotke, asi záleží aj od druhu strúhanky, asi ich urobím zajtra, také chúťky ste mi narobili, na dovolenke bolo samé mäso, ale zase po každom obede a večeri zákusok, pribrala som riadne, takže ma čaká odtučňovačka 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Viera M. (Viva) ID 11911 (upravené 24.7.2008, 12:07)
Evi, som ich zasa včera robila (H), no a zasa sú HAM (zajic)..... Aj ja by som mala nejaké to kilečko zhodiť (cinky), ale uznaj sama, dá sa to, keď sú tu na MMB samé fantastické recepty (comp), ktoré musím vyskúšať (kolo) ??? Ďakujeme za receptík (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (21.7.2008, 13:40)
Robili sme pirozky podla receptika a je fakt super.Papkaci si mysleli,ze su zemiakove. Plnili sme tvaroh+cucoriedky, tvaroh+nutela.Mnam.Dnes som rozposlala receprik dalej. (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.7.2008, 10:06)
tak s takouto plnkou ich vyskúšam nabudúce ja , tvaroh môžem v akejkoľvek podobe mňaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (16.7.2008, 12:46)
Vyskúšala som ich aj ja a sú superné (Y) (Y) (Y) (Y) a robila som nie trojuholníky alebo pol kruhy, fotečka http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=305032
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.7.2008, 9:14)
tesim sa , ze chutilli (clamp) (clamp) (clamp) pozrela som si tei tvoje vyzeraju super, nabuduce aj ja si ulahcim robotu koleckom bude to este rychlejsie ako lepenie vidlickou (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (Kaboo) ID 39742 (13.7.2008, 10:47)
Pomôžte a poraďte mi, prosím!
Čo som pokazila? Prísne dodržiac recept som dostala cesto suché a tvrdé, vôbec ho nešlo rozvaľkať. A tak som po troške pridávala vodu. A pridávala a pridávala. Keď sa mi už vymiesené cesto zdalo byť akurát, nedalo sa rozvaľkať, lebo napriek hrubému múčeniu sa lepilo na dosku. Od žiaľu som pripravenú bryndzovú plnku zjedla. Teraz som nešťastná a prejedená. Kde je chyba?
ODPOVEDAŤ
dada j. (daenka) ID 49988 (15.7.2008, 21:19)
Ja som ich najemno vyvalkala az ked boli z toho stvorce. To cesto na taky centimeter, pokrajala som na stvorce a kazdy stvorec este dovalkala na tenko (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.7.2008, 13:24)
Katka, to ma neskutočne mrzí, že sa ti takto nedarilo *-) *-) *-) , nepíšeš, akou múkou si podsypávala, ak hladkou, tak to môže byť tým, škoda, že ťa nenepadlo to zase dať dokopy a primiešať ešte trochu strúhanky, ja nie so expert na tieto pirohy, robila som ich vtedy prvý krát, to mi recept nadiktovala jedna kolegyňa cestou z práce, že ich ide robiť a ja som nevedela, čo variť, tak reku vyskúšam, ale my sme boli prekvapení chuťou, boli fakt na nerozoznanie od klasických pirohov (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
dada j. (daenka) ID 49988 (10.7.2008, 13:13)
A este taky detail, u nas sa robia pirohy zo zemiakoveho cesta, co trvaaaaaaaaaaaaaaaaaaa neskutocne dlho. Toto bolo hotove za cca 45 min so vsetkym a to nie som ziadny kutil, takze ozaj raz dva (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (10.7.2008, 18:46)
(flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
dada j. (daenka) ID 49988 (10.7.2008, 13:08)
Prave ich papam, su super, na nerozoznanoe od pravych (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (8.7.2008, 8:23)
Čo by sa do nich ešte hodilo ako náplň? :-$ My nemáme radi lekvár, ale pirohy by som si dala.. *-)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (8.7.2008, 13:43)
My ich mame radi s makom(mak+cukor), so zemiakmi( zemiaky len tak podusene zmiesane som solou a MCK), alebo s tvarohom ( tvaroh+sol+1vajicko-rozmiesat) ale daju sa robit aj s jablkami alebo kapustou- ci uz klasickou alebo kyslou
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (Kaboo) ID 39742 (8.7.2008, 7:22)
Poraďte mi, prosím, môžem toto cesto použiť aj na bryndzové pirohy?
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.7.2008, 8:44)
Katka, neskúšala som, ale kľudne môžeš, ja si myslím, že je jedno akú plnku použiješ, len ich treba dobre postískať, aby nevytiekla, daj vedieť ako sa ti podarili (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (bolka) ID 36999 (5.7.2008, 6:32)
vcera som robila, super receptik (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.7.2008, 9:46)
sa teším, ze chutilo (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (Thematka) ID 46969, mimibazar.sk/thematka (21.6.2008, 11:10)
VYBORNY RECEPTIK ROBIEVAM AJ JA. (Y) (Y) (Y)
(mamca)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (15.6.2008, 9:49)
ked raz budem velka tak sa snad aj odhodlam na vyrobu pirohov... potom vyskusam (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.6.2008, 9:54)
filmuška, tieto pirohy sú na prípravu oveľa jednoduchšie a rýchlejšie hotové, neváhaj a skúšaj neoľutuješ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (15.6.2008, 10:00)
u nas su pirohy na programe len ked ich urobi niekto iny :-$
bryndzove vyraba pre celu rodinu manzelova starka a sladke raz za cas moja mama ked ju ukecam ked je u nas *-)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jasas) ID 25917 (14.6.2008, 20:13)
Mňam toto jedlo milujem (radost)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.6.2008, 9:25)
Jani, aj my ho milujeme, ale doteraz som ho doteraz z vajcového cesta, toto som robila prvýkrát a mali u nás veľký úspech |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu