Erika O. (retro) ID 14453 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
hrášok ktory sa vám nepokazi
[ recept č. 5742 zo dňa 12.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
hrašok:),deko,voda
POSTUP PRÍPRAVY
1liter vody dať prevrieť,pridat deko-preosiať !!!cez sitko zaliať hrášok- ktory sa medzitym pripravil do poharov-zavaracich...(male,či velke) a dať na hodinku sterilizovať davka na 8poharikov |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (22.11.2011, 21:07) |
Ja zavaram zelenu fazulku,tak tento nalev urcite vyskusam zaujal ma. |
ODPOVEDAŤ |
Milada M. (markosko) ID 31422 (2.7.2008, 16:14) |
Ja už roky zaváram hrášok aj kukuricu v slanom náleve a doteraz sa mi neskazil ani jeden pohárik.Ja osobne si najprv uvarím nálev , na 1 liter vody dávam 20 g soli.Týmto nálevom zalejem zeleninku .Sterilizujem 1 hodinku a po 24 hodinách ešte presterilizujem 1 hodinu.Dávala som si hrášok aj do mrazáku,ale elektrikári nám vypínali elektrinu počas dvoch týždňov každý pracovný deň a hrášok sa mi pokazil a od toho času neriskujem,že by sa mi hrášok v mrazáku pokazil a radšej si ho zavarím. |
ODPOVEDAŤ |
Marcela P. (macuška) ID 46948 (2.7.2008, 15:40) |
Ja kukuricu, hrášok a mrkvu zaváram každý rok v slanom náleve. Na 3dl pohár dám cca 1 kl soli, zalejem vodou. Sterilizovať aspoň hodinu, na druhý deň presterilizovať znova aspoň 45 min. Zatiaľ som s tým problém nemala. Vydrží mi aj niekoľko rokov. Treba dať pozor aby boli dobre zavíčkované poháre! |
ODPOVEDAŤ |
Michaela B. (Mischab) ID 31598 (2.7.2008, 13:12) |
a čo kukurica. Viete niektorá ako sa sterilizuje kukurica? Ja som totiž pred rokom robila podľa vlastného návodu a všetky poháre sa mi ponafúkovali |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.6.2008, 8:19) |
Super, už aj odkladám, určite sa mi receptík zíde |
ODPOVEDAŤ |
Maja I. (maya86) ID 29246 (12.6.2008, 20:41) |
ja uskladňujem tak, že ho oberiem, prepláchnem studenou vodou, potom vriacou, nechám vychladnúť, rozdelím do sáčikov a dám zamraziť |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva Š. (eva333) ID 10128 (7.7.2013, 19:35) |
idem vyskúšať mám zo záhradky za 2 plné prepravky hrášku, porozdávam a nám dam zamraziť podla vášho návodu |
ODPOVEDAŤ |
| | Erika O. (retro) ID 14453, mimibazar.sk/erinao (13.6.2008, 15:36) |
aj ja ale vsetko sa mi do mrazaku nevopcha preto aj zavarame a tento sa nekazí |
ODPOVEDAŤ |
| | Dana I. (deliill) ID 20870 (12.6.2008, 22:09) |
preco aj vriacou? Ja ho inak skladujem rovnako akurat s tym rozdielom, ze len vyluskam a bez preplachovania dam mrazit az do zimy |
ODPOVEDAŤ |
| | Maja I. (maya86) ID 29246 (12.6.2008, 22:15) |
aby bol trosku oblanšírovaný, potom keď sa varí v polievke, nestratí farbu a je krásne zelený, ako práve vylúskaný |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Dana I. (deliill) ID 20870 (12.6.2008, 22:23) |
aha, dakujem. Vyskusam to rovnako spravit ako Vy. |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (12.6.2008, 19:10) |
super vediet , v Tornali dozrieva hrasok len teraz |
ODPOVEDAŤ |