. .. .. .. .. .. .
. .

Gnocchi s lososom a citrónovou omáčkou - RECEPT 56840

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 137448 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Gnocchi s lososom a citrónovou omáčkou


[ recept č. 56840 zo dňa  ]


Gnocchi s lososom a citrónovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca.5 porcií potrebujeme: 2 balenia cestovín gnocchi, 4 lososové filety, 1/3 veľkého póru, za hrsť cherry paradajok (okolo 10), olivový olej, soľ, 1 smotanu na šľahanie (12%), 1 citrón, 40g masla, 2 vaječné žĺtka, maizénu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Dáme si variť osolenú vodu na gnocchi.
2. Lososové filety si nakrájame na kocky (rozmer zhruba 1,5x1,5cm).
3. Pór (môžete použiť ako veľa póru chcete, väčšinou použijem asi 1/3 veľkého póru) si tiež nakrájame na malé "kocky" (také, ako ke´d krájame cibuľku na opraženie).
4. Cherry paradajky si nakrájame na štvrtinky, pokiaľ máte radi paradajky, kľudne zväčšite ich množstvo, ak nie, odoberte- je to naozaj len podľa chuti.
5. Na veľkú hlbšiu panvicu si dáme rozohriať zhruba 1,5PL olivového oleja a následne na ňom opražíme pór, až kým nezmäkne.
6. Keď už pór začína hnednúť, prisypeme cherry paradajky a spolu to celé opražíme.
7. Keď sú paradajky zmäknuté, pridáme na panvicu nakrájané lososové kocky a zároveň si dáme gnocchi variť do vriacej vody (aby sme všetko dokončili naraz).
8. Lososa so zeleninou posolíme a pocitrónujeme podľa chuti a keď gnocchi vyplávajú a losos je uvarený, gnocchi prisypeme na panvicu k lososovi a všetko dobre zmiešame - teraz k omáčke:
9. Do menšieho hrnca si dáme rozpustiť maslo a pridáme dva žĺtky - nezabudnite rýchlo miešať, inak sa uvaria. Hneď prilejeme šľahačku a ochutíme soľou a zopár PL citrónovej šťavy (citrónová omáčka má byť naozaj citrónová, takže sa nebojte pridať citrónu kľudne aj viac).
10. Keď začne omáčka bublať, pridáme asi 1PL maizény (napr. Gustin) rozmiešanej s trochou šľahačky a miešame, pokým omáčka trochu nezhustne.
11. Podávame tak, že na tanier naložíme gnocchi s lososom a prelejeme citrónovou omáčkou.

Prajem dobrú chuť, u nás je toto to najobľúbenejšie jedlo! :)
<< Vanilkove gelato | Gnocchi s lososom a citrónovou omáčkou | Stonožka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (20.6.2014, 22:26)
(Y) (Y) (Y)...toto vyskúšam. (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Dominika V. (domkaaa7) ID 137448 (26.6.2014, 10:29)
odporúčam na 1000%, neviem to prestať jesť :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu