. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládovo - maková torta plnená parížskou šľahačkou s malinami. - RECEPT 55983

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 33786 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Čokoládovo - maková torta plnená parížskou šľahačkou s malinami.


[ recept č. 55983 zo dňa  ]


Čokoládovo - maková torta plnená parížskou šľahačkou s malinami.


POTREBNÉ PRÍSADY

7 vajec ,7 PL trstinového cukru,štipka soli,5 PL polohrubej múky,1 PL vanilkového extraktu,2 PL holandského kakaa, 50 g nepomletého maku, 1 prášok do pečiva.Parížska šľahačka:500ml šľahačky,250 g 75% čokolády. Maliny - najlepšie by bolo čerstvé, ale kedže v tomto ročnom období je to problém, tak som použila mrazené. Ľubovoľný džem

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto si najskôr oddelíme žĺtka od bielok. Vyšľaháme bielka so štipkou soli. Keď už je bielkový sneh ako obláčik, postupne pridávame po jednej lyžici cukor a dobre hmotu prešľaháme. Potom do tejto hmoty pridáme vanilkový extrakt a postupne zašľaháme po jednom pridávané žĺtka. Múku s kakaom a práškom preosejeme a vmiešame do nej mak.\r\nTakto pripravenú suchú zmes, jemne vmiešame do vajíčkovej zmesi a vlejeme, do maslom vytretej, tortovej formy na pečenie. Pečieme pri 175 ° C približne 30 minút. Keďže, každá z nás má inú rúru na pečenie, najistejšie je vyskúšať, či je korpus upečený špajlou :-).\r\nNa plnku si roztopíme čokoládu v šľahačke. Čokoládovú šľahačku necháme v chladničke chladiť približne 2-3 hodiny. Potom ju ručným šľahačom vyšľaháme do zhustnutia. A krém máme hotový , pripravený na použitie.\r\nA potom je to už jednoduché. Korpus si prerežeme na 3 časti, natrieme prvú vrstvu najskôr džemom, navrstvíme na džem krém a posypeme ho malinami. S druhou vrstvou spravíme to isté a posledný korpus len priložíme na krém. Tortu potrieme zvyšným krémom a necháme ju v chladničke, najlepšie, niekoľko hodín stuhnúť. \r\nA potom.... v ozdobení tortičky sa medze nekladú.... ja som vytvorila toto :-). Povrch torty som ozdobila hmotou Smart Velvet, ktorú som zafarbila a penu som vytvorila z 2 bielok vyšľahanými nad parou s práškovým cukrom a citrónom \r\nPrajem Vám dobrú chuť!
<< konikova pre Zuzku k 8-narodkam | Čokoládovo - maková torta plnená parížskou šľahačkou s malinami. | Nepečené ovocné rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (14.1.2014, 19:05)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu