. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelovo-kokosové (orechové) oblátky (griláž) - RECEPT 5572

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Karamelovo-kokosové (orechové) oblátky (griláž)


[ recept č. 5572 zo dňa  ]


Karamelovo-kokosové (orechové) oblátky (griláž)


POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 tortové podlhovasté oblátky - robím len ½ dávky, čiže: *12,5 dkg kryštálového cukru, 12,5 dkg práškového cukru, 12,5 dkg masla s väčším podielom rastlinného tuku, 1 vajíčko, 1 dl mlieka, 12,5 dkg strúhaného kokosu /orechov/* na namáčanie do čokolády : * ½ čokolády na varenie, 20 g CERA*, marhuľový lekvár na potretie jednej oblátky

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebovala som už minúť kokosovú múčku a oblátky, a tu je výsledok. "Neuteká" z nich plnka a nie sú ani suché.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

z kryštálového cukru si upálime nie veľmi silný karamel - musí vyzerať ako hustejší scukornatený med
pridáme opatrne horúce mlieko (Saxinka, ďakujem za radu :o)) a karamel necháme stálym miešaním rozpustiť.
(keď mám hrudky, precedím cez sitko) pridám práškový cukor, premiešať, za stáleho miešania nechať len zovrieť a vypnúť.
Zatiaľ s jednou lyžičkou práškového cukru vymiešam vajíčko /vyhnem sa praženici/
znova zapnem a vmiešam do karamelu
a miešam a miešam....
pridať maslo, nechať úplne roztopiť
vmiešať kokosovú múčku alebo orechy a za stáleho miešania na miernom ohni povariť ešte aspoň 2 min.
hotovú masu nechám trošinku vychladnúť
jednu oblátku natriem tenučkou vrstvou lekváru a pridám časť mierne vychladnutej masy
rozotriem, uhladím a prikryjem druhou oblátkou, pritlačím - odložím ich bokom.
Na ďalšiu oblátku natriem vrstvu masy, prikryjem oblátkou a natriem zbytkom - masu delím tak, aby mi ostalo na druhú odspodu viacej (ale nemusíte) - a prikryjem odloženou časťou tak, aby lekvár s plnkou bol navrchu. Jemne popritláčam rukami, trošku zaťažiť a nechať postáť do druhého dňa - nie v chladničke.
Na druhý deň pokrájať, končeky namočiť v čokoláde /vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu a Ceru/ a diagonálne ozdobiť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Romantický | Karamelovo-kokosové (orechové) oblátky (griláž) | Paradajková omáčka s fašírkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
timi t. (dyxzz) ID 225444 (15.12.2012, 14:53)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
timi t. (dyxzz) ID 225444 (15.12.2012, 14:53)
(Y) |:o) (^) (^) (^) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (G) (podzim) (podzim)
ODPOVEDAŤ
Zlatica S. (vevulik) ID 213007 (6.12.2011, 21:39)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Eva J. (EBJ) ID 142116 (1.8.2010, 19:38)
tak toto by som vyskusala :) ja mam rada karamel, priatel zas kokos, toto by nam bolo po chuti obom (svatba) ale chcem sa spytat na karamel.. som zacinajuca a neviem, ako na to... pocula som, ze sa k cukru pridava voda, ale neviem pomer... urcite by som na internete nasla, ale ked je to vas recept, asi by bolo naj vediet od vas :-$ a na akom velkom plameni? asi skor pomalsie, vsak? Dakujem.
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (2.10.2009, 22:43)
Aďka, dnes som urobila tvoje grilážky - sú výborné, aj ten marhuľový lekvárik tam robí svoje (L) , ale čo sa mi na tom najviac páčilo - bolo to za chvíľu !!! Robila som z celej dávky a tiež s kokosom .... pochúťka, som spokojná (kytara)... (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.10.2009, 23:11)
(radost)Evka (F) (F) (F), veľmi ma teší, že si ich skúsila a hlavne, že si sa výberom nesklamala, ďakujem (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.5.2008, 22:49)
Tak na nieco taketo som uz dlho hladala recept, v nedelu asi vyskusam (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (31.5.2008, 9:06)
Magdalénka, vyskúšaj a daj potom vedieť, či chutili. (C) (L)
ODPOVEDAŤ
Miiriam S. (máriaterezia) ID 32700, mimibazar.sk/mariaterezia (29.5.2008, 21:12)
vyskúšam, s kokosom som to ešte nerobila, mám tento recept, vyzerá to lákavo (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.5.2008, 21:17)
Mimka, toto je hádam aj storočný recept. Takému sa hovorí že "z pokolenia na pokolenie" :-) O to sú lepšie také recepty. Orechy už neboli, pošli do žĺtkových cez jarné sviatky, tak som šupla kokos. (H)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (29.5.2008, 19:45)
babulky, skúste dať do karamelu horúce mlieko (Y) nestvrdne tak karamel :-$
ja dávam aj maslo roztopene :-p
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.5.2008, 21:15)
Ester, horúce mlieko vyskúšam určite. Inak tu karamel stvrdne len tak, aby sa nepovedalo, rýchlo sa aj roztopí. A roztopené maslo hneď na začiatku, keď sa začne topiť cukor? Urobí sa z toho potom karamel? (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (29.5.2008, 22:06)
Adrika: nie, pridaj maslo podľa postupu - len nie v tuhom stave, ale roztopené

(clamp)
ODPOVEDAŤ
Gerda K. (gega) ID 23274, mimibazar.sk/gega (29.5.2008, 10:30)
vyskúšame vyzerá to fantasticky jedno z mojich obľúbených :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.5.2008, 10:32)
(L) (L) (L) Gerdi, budem sa tešiť. Je to strašná rýchlovka. (C)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu