. .. .. .. .. .. .
. .

Pohánková trasenica - RECEPT 55602

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 104195 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Pohánková trasenica


[ recept č. 55602 zo dňa  ]


Pohánková trasenica


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 hrnčeka pohánky, 1 hrnček vody, 400g surového karfiolu, 200g údené tofu, 2 - 3 PL drvené ľanové semienka, soľ, olej, 2 - 3 strúčiky cesnaku, trošku čerstvo zomletého korenia, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám z kalendára Varíme podľa mesiaca na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu, vyskúšala som a nebanujem, je to veľmi chutné jedlo, ktoré vás v týchto chadných dňoch zohreje a samozrejme zasýti. Keďže v recepte neboli uvedené množstvá surovín, bola to čistá improvizácia, ktorá vyšla napodiv veľmi dobre.☺

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ako prvé si pripravíme pohánku, zalejeme ju vriacou vodou, pridáme trošku soli a oleja a dusíme na miernom ohni 6 minút, potom vypneme, hrniec zakryjeme utierkou a necháme odpočívať.
Surový karfiol opláchneme a postrúhame ho ako jablká. Potom na troške oleja začneme restovať, pridáme troška soli a korenia podľa chuti.
Keď je karfiol upečný do chrumkava, pridáme k nemu nahrubo nastrúhané tofu, za stáleho miešania restujeme, kým sa neprehreje.
Ďalej pridáme pohánku, premiešame.
Posypeme ľanovými semienkami.
Petržlenovou vňaťou, premiešame a až nakoniec dáme cesnak, už nevaríme.
Premiešame, podľa chuti ešte dosolíme, podávame s chlebom alebo bez, hodí sa aj kyslá príloha.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sýr a myšky | Pohánková trasenica | Karfiolový mozoček >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea S. (judama) ID 32160 (17.7.2014, 19:53)
super nápad (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.8.2014, 19:20)
Ďakujem, Andrejka! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (19.11.2013, 14:42)
pohánku mám rada, ale vždy ju najprv prepláchnem od "prachu"najprv studenou vodou - ako ryžu - a potom horúcou vodou, aby odišla tá horkastá chuť ...a potom je super oriešková (zajic)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2013, 19:57)
Anička, to som nepísala, kto používa pohánku, to tak robí, teda aspoň dúfam ,-), ale môžem dopísať do receptu aj pre nováčikov. Ďakujem. (L) (L) (L) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.11.2013, 11:34)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2013, 19:55)
(L) (L) (L) (andel)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu