končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Sladký tekvicový koláč...[ recept č. 55209 zo dňa 8.10.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY V období dozrievania tekvíc je aj tento koláčik ich netradičným spracovaním...ale prekvapivo chutným.***Potrebujeme: 300-400g najemno nastrúhanej tekvice, 250g kryštálového cukru /kto má rád menej sladké odporúčam odobrať z cukru/, nastrúhaná kôra z dobre umytého pomaranča, šťava z pomaranča, 200g kyslej smotany, 2 vajcia, štipka mletej škorice, 1 /500g/ lístkové cesto... POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhanú tekvicu dáme do hrnca, nasypeme k nej 100g kryštálového cukru /z odváženého/, zalejeme pomarančovou šťavou a pridáme aj pomarančovú kôru. Na miernom ohni dusíme do mäkka. Keď úplne zmäkne, dáme dolu pokrievku, teplotu zvýšime, necháme tekutinu odpariť a tekvicu jemen skaramelizovať - TREBA STÁLE MIEŠAŤ! Necháme vychladnúť... Lístkové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť formy a ešte trochu viac, aby nám cesto prečnievalo. Formu na koláč /ja mám 24 cm priemer/, jemne vymastíme, cesto preložíme do nej, popritláčame ho na dno aj boky a povytiahneme trochu okraje,, aby trošku z formy vytŕčalo. Popicháme dno vidličkou... V nádobke vymiešame zvyšný cukor /150g alebo aj menej, ak nechceme mať príliš sladký koláč/ s vajcami, smotanou a škoricou, pridáme vychladnutú tekvicovú zmes a premiešame. Túto plnku rozotrieme na pripravené cesto a pečieme na 210 °C, 20-25 minút. |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (13.10.2013, 14:45) |
Tak toto vyzerá nesmierne chutne,určite vyskúšam,vďaka za receptík!!!!!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.10.2013, 16:43) | ||
Za máličko, Ivetka... | ||
ODPOVEDAŤ |