. .. .. .. .. .. .
. .

Sladký tekvicový koláč... - RECEPT 55209

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Sladký tekvicový koláč...


[ recept č. 55209 zo dňa  ]


Sladký tekvicový koláč...


POTREBNÉ PRÍSADY

V období dozrievania tekvíc je aj tento koláčik ich netradičným spracovaním...ale prekvapivo chutným.***Potrebujeme: 300-400g najemno nastrúhanej tekvice, 250g kryštálového cukru /kto má rád menej sladké odporúčam odobrať z cukru/, nastrúhaná kôra z dobre umytého pomaranča, šťava z pomaranča, 200g kyslej smotany, 2 vajcia, štipka mletej škorice, 1 /500g/ lístkové cesto...

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrúhanú tekvicu dáme do hrnca, nasypeme k nej 100g kryštálového cukru /z odváženého/, zalejeme pomarančovou šťavou a pridáme aj pomarančovú kôru. Na miernom ohni dusíme do mäkka. Keď úplne zmäkne, dáme dolu pokrievku, teplotu zvýšime, necháme tekutinu odpariť a tekvicu jemen skaramelizovať - TREBA STÁLE MIEŠAŤ! Necháme vychladnúť...




Lístkové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť formy a ešte trochu viac, aby nám cesto prečnievalo. Formu na koláč /ja mám 24 cm priemer/, jemne vymastíme, cesto preložíme do nej, popritláčame ho na dno aj boky a povytiahneme trochu okraje,, aby trošku z formy vytŕčalo. Popicháme dno vidličkou...




V nádobke vymiešame zvyšný cukor /150g alebo aj menej, ak nechceme mať príliš sladký koláč/ s vajcami, smotanou a škoricou, pridáme vychladnutú tekvicovú zmes a premiešame. Túto plnku rozotrieme na pripravené cesto a pečieme na 210 °C, 20-25 minút.
<< ďalšia marlenka | Sladký tekvicový koláč... | Ku krásnemu sviatku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (13.10.2013, 14:45)
Tak toto vyzerá nesmierne chutne,určite vyskúšam,vďaka za receptík!!!!!!!!!!!!!!!! (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.10.2013, 16:43)
:-) Za máličko, Ivetka... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu