. .. .. .. .. .. .
. .

Pangasius v zlatistej omáčke - RECEPT 5519

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)


Pangasius v zlatistej omáčke


[ recept č. 5519 zo dňa  ]


Pangasius v zlatistej omáčke


POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filety - najlepšie Pangasius, 2 väčšie mrkvy, 2 stredne veľké petržleny /alebo paštrnák/, maslo, vegeta, rasca, hrášok - nemusí byť, múka na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalšia z maminých špecialít, na ktorú sme sa vždy veľmi tešili. Na foto to síce nevyzerá až tak lákavo, zato tá chuť... A obed máte raz-dva.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

štvrťky mrkvy a petržlenu nakrájame natenko
roztopiť necelú štvrťku masla
pridať nakrájanú zeleninku, orestovať, nenechať pripiecť
pridáme aspoň dve lyžičky vegety, premiešať, zaliať asi litrom vody a necháme pekne zeleninku uvariť do mäkka.
Pred koncom udusenia pridať hrášok, nechať pekne dôjsť... poprípade ešte dosoliť. Ja to pripravujem v tlakovom hrnci, tak tam dávam rovno aj hrášok - je to jedno aký, dokonca tam ani nemusí byť. Základ je len maslo, mrkva, petržlen, vegeta.
filetky prekrojím po šírke na polovice, posypem vegetou a rascou - tiež nemusí byť - ja som sa zaobišla dnes bez nej
popražíme na masle z oboch strán. Keď trošku zmäknú, dajú sa pekne pozdĺž predeliť - aj podberačkou. Skôr budú hotové.
omáčku ešte zahustíme - len jemne navŕšenou lyžicou polohrubej múky asi v 1,5 dl vody - musí byť len trošku viac hustejšia ako polievka. Nepodáva sa horúca - len teplá - takže zhustne, pomôže jej aj to maslo.
filetky opekáme z oboch strán
hotové... sú lepšie, keď sú trošku pripečené...
takto nám po chvíľke omáčka zhustne a vôbec tam necítiť múku. Ak sa nám podarí hustejšia omáčka, stačí ju rozriediť vodou, alebo vývarom.
varianta bez hrášku.....podávame *s hranolkami*. *Dobrú chuť*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Chlebík biely rascový | Pangasius v zlatistej omáčke | Čokoládové kolieska plnené mätovou penou a sirupom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária N. (majaok) ID 269081 (27.2.2013, 16:26)
Dnes som to robila bolo to veľmi dobré ďakujem za receptík :-$
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (28.1.2013, 15:26)
zaradím do jedálnička na tento týždeň,pangas je od stredy v Kauflande v akcii
(pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (28.1.2013, 15:05)
(child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
ODPOVEDAŤ
Beata A. (neurologia) ID 34700 (28.1.2013, 13:46)
super....manzel obed len chvalil a chvalil...a ja som rastla a rastla...fakt mnamka (Y)
ODPOVEDAŤ
xenia b. (xenulka) ID 39888, mimibazar.sk/xenulka (30.11.2011, 8:54)
Ahoj už robim tento recept 3 krat (clamp) (clamp) (clamp)
nas velmi oblubeny :-) :-) :-)ODPORUCAM (F)
s pozdravom XENIA s rodinkou (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina S. (29VODNARKA29) ID 118515 (1.1.2010, 22:24)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jarmila B. (jamika) ID 45296, mimibazar.sk/jamika (3.11.2009, 17:38)
prave sme dopapkali tuto super rybičku, cele menu je naozaj vyborne a dokonca chutilo i môjmu vyberavému synatorovi ;-) ;-) ;-) ;-)z čoho som asi najviac (radost) (radost) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.11.2009, 15:17)
(radost) Tak to sa teším spolu s Tebou, Jarka, ďakujem. Som rada, že vám rybka chutila (jidlo) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (9.4.2009, 18:20)
..suprové.. (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.4.2009, 21:32)
:-) Ďakujem (L) (velikonoce19) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (2.7.2008, 20:25)
tak vcera sme robili, prilohu sme mali pecene zemiaky a dnes cestoviny. s cestovinami to bolo lepsie - teda vyborne
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.7.2008, 21:24)
Mirka, ďakujem a teším sa, že Vám rybky chutili |:o) Vyskúšaj to s hranolkami, keď budeš mať chuť (pl) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa J. (Damia) ID 3904 (25.5.2008, 19:21)
no tak túto rybku doma milujeme (pl) (pl) určite vyskúšam (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.5.2008, 20:46)
Deni, držím palce, potom daj vedieť. (L)
ODPOVEDAŤ
ANDREA G. (adika0108) ID 23370, mimibazar.sk/adika0108 (28.5.2008, 22:03)
tak to vyzera super,vyskušame (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.5.2008, 8:57)
Aďka, ďakujem (L). Bežne sme doma jedávali rybky na masle, ale keď toto mamka raz urobila, tak sme sa nemohli ako deti dojesť. Teraz je to oveľa jednoduchšie, keď už bežne dostať kúpiť Pangasius, nemusíme striehnuť na kostičky. My to máme radi aj len tak - hranolky s omáčkou. Rybku k tomu ani nemusíme mať. A chutí to všetkým detským návštevám :-) Budem rada, keď mi dáš vedieť, ako chutilo (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu