. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkové hrebene / čoko a škoricové hniezda - RECEPT 53889

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 152220 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Jablkové hrebene / čoko a škoricové hniezda


[ recept č. 53889 zo dňa  ]


Jablkové hrebene / čoko a škoricové hniezda


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múky (mix hladkej špeciál a polohrubej špaldovej múky), 100 rozpusteného masla, 60g hnedého cukru, štipka soli, 1x vajce, 1x žĺtok, kvasnice, 250 ml mlieka, \\r\\nNa plnky: lekvár, jablká, zlatý klas, kakao, práškový cukor, škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme z jabĺk, vody, cukru a pudingu hustú kašu. Jablká varíme tak akoby sme robili napr. detskú výživu, kým nie sú mäkké a potom do nich pridáme Zlatý klas. Ak bola kaša príliš hustá pred pridaním pudingu, pridáme trošku vody. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.\\r\\nUrobíme si kvások z kvasníc, teplého mlieka a trošku cukru. Do druhej misy si dáme múku, maslo rozpustené, cukor, vajcia. pridáme kvások a poriadne prehnetieme rukami. Cesto sa musí oddeľovať od bokov misy. Nesmie lepiť. Ak lepí, pridáme trochu múky. Necháme kysnúť aspoň 30-45 minút. \\r\\nMedzitým si pripravíme plnky - kakao zmiešame s práškovým cukrom, jablká pomiešame, aby sa nevytvorila kôrka z pudingu a chladíme. Škoricovú náplň môžete pripraviť zmiešaním cukru kryštálového a škorice, alebo použitím iba škoricového cukru.\\r\\nPo vykysnutí rozdelíme cesto na 3 rovnaké časti. Jednu časť po rozvalkaní rozdelíme na štvorce. Na jednej polovici urobíme zárezy a naplníme ľubovolnou plnkou. Zavinieme tak aby nám mriežka zostala na vrchu. Ja som dávala jablkovú plnku, alebo iba lekvár - hustý, aby nevytekal. \\r\\nZ ďalších dvoch častí cesta vyvaľkáme obdĺžnik a posypeme škoricovým cukrom alebo kakaovou plnkou. Predtým cesto potrieme roztopeným maslom. Zvinieme ako koláče a nakrájame na 3 cm široké kolečká. Poukladáme na plech.\\r\\nPotrieme vajíčkom a pečieme pri 195C asi 20 min do zlatova. Horúce posypeme cukrom.
<< kapustnica | Jablkové hrebene / čoko a škoricové hniezda | Svadobná hnedo-biela s margarétkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu