. .. .. .. .. .. .
. .

Gougeres- bezlepkove - RECEPT 52655

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 205513 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Gougeres- bezlepkove


[ recept č. 52655 zo dňa  ]


Gougeres- bezlepkove


POTREBNÉ PRÍSADY

100ml vody\r\n100g masla - ja som dala palmarin, nakolko som robila bezlaktozovu verziu\r\n100g Promix UNI\r\n3 vajcia\r\n200g syru - najlepsie udeny( original by to mal byt Gruyère, Comté, alebo Emmentaler, ale kedze ponuka bezlaktozovych syrov je obmedzena, odporucam bergkase, alebo podobne chutiace syry)\r\nstipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je velmi jednoduchy- zaklad je odpalovane cesto. Vzdy som sa ho bala robit, ale je to naozaj velmi jednoduche a rychle.Do hrnca dame vodu a do nej roztopit na maly ohen maslo. Pre istotu som si dala aj platnicku pod hrniec,aby cesto neprihorelo, kedze mame plynovy sporak.Ked zacne maslova voda vriet, pomaly za staleho miesania do nej vsypeme muku. miesame az kym nam nevznikne cesto. Nasledne odstavime z ohna a dame do misky.Pridame 1 vajce, poriadne vmiesame, nasledne pridame 2. vajcie a potom aj 3. Vznikne nam kremove cesto. Vmiesame do neho nastruhany syr a trosku osolime (pozor, solime aj podla slanosti syra, aby sme cesto nepresolili).Vystelieme si plech papierom na pecenie, zoberieme 2 lyzice a robime male kopceky (pre menej skusenych- na jednu lyzicu naberieme trochu cesta, druhou lyzicou to cesto z prvej dostaneme/vylupneme). Je treba kopceky ukladat trochu od seba, pretoze sa nafuknu.Dame do predhriatej rury zapiect- teplovzdusna na 200stupnov. Pecieme 20-25min. az kym su neni ruzove. Podavame bud teple, alebo nechame vychladnut.
<< Tvarohové fánky | Gougeres- bezlepkove | jablkové guľky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea H. (Prváčik) ID 162522 (5.3.2013, 12:59)
(Y) (Y) (Y) ja robím toto z klasika odpalovaného, a nanášam také pusinky cukr. vreckom...
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (5.3.2013, 10:26)
tak toto vyzerá zaujímavo (Y), niekedy vyskúšam k vínku (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu