. .. .. .. .. .. .
. .

Talianska jahodová torta s mandľovým likérom - RECEPT 5250

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 15868 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Talianska jahodová torta s mandľovým likérom


[ recept č. 5250 zo dňa  ]


Talianska jahodová  torta s mandľovým likérom


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 10 lyžíc amaretta / kvôli deťom som ale dala 3 kvapky mandľovej esencie/ , 20 dkg cukru, 5 dkg hladkej múky, 5 dkg gustinu, 0,5 kg jahôd, 10 dkg mandľových lupienkov, 1 dl mlieka, 1 l smotany na šľahanie, 2 van. pudingy

POSTUP PRÍPRAVY

Torta je vynikajúca, osviežujúca a taká naozaj mandľová. Pripravovala som ju Emmke na meniny a zabudla som dať pokyn na odfotenie samotnej torty :-))))........

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Žĺtky vymiešame so 125 g cukru dopenista.Z bielkov vyšľaháme za postupného prilievania amaretta alebo mandľovej esencie tuhý sneh. Gustin a múku zmiešame. Do žĺtkovej peny vsypeme múku s gustinom, zľahka vmiešame aj penu z bielkov. Takto pripravené cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 stupňoch cca 25 minút. Keď je už hotové, necháme vychladnúť.
No veru vyzerala torta tak ako na obrázku v knihe :-))).
7 dl smotany so 125 g cukru dáme variť. V mlieku vymiešame pudingové prášky, ktoré ochutíme 5 lyžicami amaretta /alebo tými 2-3 kvapkami mandľovej esencie/. Týmto potom zahustíme vriacu smotanu. Hrniec odstavíme.
Jahody si umyjeme.Vychladnuté piškótové cesto v strede prekrojíme. Tortovú formu umyjeme a vložíme doň spodný diel piškótového cesta. Naukladáme naň jahody, hoci aj polené, ak sú veľké, každý podľa chuti...
Zalejeme ešte teplým krémom a prikryjeme vrchným plátom cesta. Necháme úplne vychladnúť a potom vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Na zdobenie použijeme dobre vychladenú a vyšľahanú šľahačku, jahody a nasucho opražené mandľové lupienky. V mojom prípade to boli farebné cukrové ozdôbky a anjelské postavičky z cukru kupované v Kauflande. Samozrejme, tu sa medze nekladú, každý si podľa chuti a príležitosti môže túto tortu ozdobiť ako len chce! Je to len na Vás! Ja Vám k nemu prajem veľa úspechov a dobrú partiu!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ZIMNE VRE.... na zaludocne tazkosti | Talianska jahodová torta s mandľovým likérom | Jednoduché a rýchle kuracie prsíčka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (5.5.2008, 20:40)
Krásna a určite aj výborná torta. (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea G. (ada0405) ID 392 (9.5.2008, 17:42)
dobrý den, prosím Vás čo je "gustino"? Dakujem
ODPOVEDAŤ
Ingrid U. (petra34) ID 1152, mimibazar.sk/petra34 (9.5.2008, 19:39)
...asi ide o kukuričný škrob Gustin od Dr.Oetker
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu