. .. .. .. .. .. .
. .

DOMÁCI VOŇAVÝ CHLEBÍK - RECEPT 52338

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 110062 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


DOMÁCI VOŇAVÝ CHLEBÍK


[ recept č. 52338 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladká múka - najlepšia je chlebová, celozrnná, alebo špaldová, prípadne "pol na pol", 3-4 uvarené zemiaky , 1 polievková lyžica /PL/ soli, 1-2 PL rasce, 2 PL octu, pol litra vlažnej vody. Kvások - /kocku 42g droždia rozmrviť v deci vlažnej vody s 1 PL cukru/

POSTUP PRÍPRAVY

Múku treba nechať cez noc zohriať v kuchyni a pred použitím preosiať cez husté sito.
Z droždia a cukru si urobíme kvások.
Pridáme k múke, popučeným uvareným zemiakom, pridáme soľ, vlažnú vodu, ocot a rascu a vypracujeme cesto.Miesime 10-15 min.
Necháme 30 min.kysnúť, premiesime a znovu necháme 15 min kysnúť.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku rozrežeme na dve rovnaké časti a vyformujeme dva bochníky.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie,/ nie tesne vedľa seba/ necháme podkysnúť a pečieme 60 min. pri 185-190 st.
Pred dopečením asi 10 min. chlebík potrieme čistou vodou potom sa nám pekne zapečie.
Upečieme si 2 ks chutného 700gr. voňavého chlebíka.
<< Paris Brest | DOMÁCI VOŇAVÝ CHLEBÍK | Torta TENISOVÝ KURT >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu