. .. .. .. .. .. .
. .

Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-) - RECEPT 52326

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 177553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)


[ recept č. 52326 zo dňa  ]


Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553

Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech.
Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku.

Prajem dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravené cesto
cesto si rozdelíme
a vytvaruleme žemľu
pripravené žemle
potrieme pred pečením kyslým mliekom
pripravené do rúry
upečené
a dáme chladnúť na mriežku
žemľa v priereze


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rýchly mini zákusok s írskym krémom Bailey´s :-) | Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-) | Vanilkovo-citrónová vianočka ® >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (5.4.2014, 19:38)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (27.3.2014, 18:22)
Prave som upekla, a moje dcerky papaju len s maslom. Nie viem aky ma byt presne, ale ja som mala asi to acidko dost huste a je taky "solidny". nabuduce pridam viac vody, alebo kupim cmar, ten je riedsi. A pridam aj semianka, a uberiem vlociek. Bude lepsi len tak s maslom. (Y)
Ja mam cely biely jazyk, tak toto je pre mna super chlebik, lebo potrebujem odkvasit telo. Dakujem |:o)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (1.4.2014, 23:28)
(Y) tie cmary sú rôzne, a ja žijem v zahraničí a tu sú úlne iné ako u vás na SVK (H) tak treba len skúšať :-$ veľa šťastia s odkyselovaním (L)
ODPOVEDAŤ
Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (9.4.2014, 15:21)
Uz mi to ide. No naposledy pridala som semienka slnečnici a tie zozeleneli. Pleseň, prečo? Co som zle spravila?
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (5.2.2014, 19:03)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.2.2014, 17:48)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (26.1.2014, 13:08)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (2.3.2013, 9:55)
ja mam doma ze celozrnna spaldova...tu druhu celozrnnu si aku myslelal?
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (2.3.2013, 10:18)
ja používam špaldovú múku mletú a do toho pridávam celozrnnú ražnú,alebo ovsené (pohánkové) vločky :-$ :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava H. (miroslava72) ID 96819 (upravené 2.3.2013, 10:10)
(Y) Práve som dopiekla a ochutnala.
Použila som len celozrnnú múku a ovsené vločky a žemličky sú naozaj skvelé. (Y)
Ďakujem za skvelý recept. (clamp)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52620
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (2.3.2013, 9:40)
:-) juuuj,to ma teší,že sa podarili |:o) prajem zdravé mlsání (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.2.2013, 17:45)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)mnam, isto vyskušame (zajic)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Š. (zuzuka1974) ID 63380, mimibazar.sk/zuzuka1974 (27.2.2013, 16:53)
(Y)Mna a dalsi!!!! (Y) (Y)Paradny bez kvasnic!!!
ODPOVEDAŤ
Eva B. (evikuk) ID 136451 (11.2.2013, 11:14)
(Y) (Y) (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu