. .. .. .. .. .. .
. .

Kandizovane cirtonove kolieska v cokolade - RECEPT 51513

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 261426 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Kandizovane cirtonove kolieska v cokolade


[ recept č. 51513 zo dňa  ]


Kandizovane cirtonove kolieska v cokolade


POTREBNÉ PRÍSADY

2 citrony, 2 pohare cukru, cokolada, ladova voda , soda bikarbona a citronova stava na umytie citronov

POSTUP PRÍPRAVY

Citrony dokladne umyte (rozpustite sodu bikarbonu vo vode, pridajte citronovu stavu a namocne citron , potom ho ocistite kefkou a oplachnite). Ciste citrony nakrajajte na 3mm hrube platky, odstrante kostky. vlozte citrony do sitka a ponorte na 1-2 minuty do vriacej vody. Potom ich ponorte do ladovej vody a ked su chladne, nechajte dobre odkvapkat (toto odstrani horku chut).

Pripravte syrup z horucej vody a cukru (1:2) v nadobe so sirokym dnom a ked sa cukor rozpusti, pridajte kolieska tak aby sa neprekryvali a boli uplne ponorene. Pomaly nechajte varit 2 hodiny (dajte pozor aby sa vam neskaramelisovali - ak treba pridajte vodu a cukor v pomere 1:2)

Uvarene citronove kolieska poukladajte na mriezku, silikonovu podlozku alebo pekarensky papier a nechajte vysusit - asi 12 hodin. Potom mozte kolieska namocit do krystaloveho cukru alebo rozpustenej cokolady.

Syrup co sa zvysil nevyhodte, mozete ho pouzit do kolacov miesto lekvaru alebo v nom uvarit takym istym sposobom citrusovu koru nakrajanu na tenke pasiky a ked hotova namacat v cukre alebo cokolade.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pri vareni je najlepsie ak sa kolieska neprekryvaju.
Opatrne poukladajte kolieska na pripravenu podlozku a nechajte 12 hodin vysusit. Ked su hotove vyzeraju ako zo skla, ale su makke ako zo zele.
Nakoniec opatrne namocte do cokolady (alebo krystaloveho cukru)/ Ja si pomaham sparatkom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pingu torta (moja tretia torta v živote) | Kandizovane cirtonove kolieska v cokolade | Svadobná >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (10.12.2014, 23:42)
Toto je zaujímavý recept, cez víkend musím vyskúšať.
ODPOVEDAŤ
Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (16.7.2013, 9:20)
(Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (17.12.2012, 9:04)
(Y) (Y) (Y) waw.........dala by som si... (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Elena G. (LenkaVT) ID 10275, mimibazar.sk/lenkavt (16.12.2012, 20:31)
(Y) (Y) (Y) jedla som takéto pomaranče a boli fantastické, citróny musia byť tiež, veď len ich postrúhaná kôra dodá úžasnú príchuť všetkým múčnikom a plnkám. Určite vyskúšam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu