. .. .. .. .. .. .
. .

Arabský chlieb - RECEPT 5046

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 33839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Arabský chlieb


[ recept č. 5046 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 15 g droždia, podľa potreby voda, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou).
<< Palacinky s pažitkovou plnkou | Arabský chlieb | Arabský chlieb 2 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (2.11.2008, 9:51)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=375802 tak tu je fotečka :-$
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (1.11.2008, 21:33)
|:o) |:o) |:o) Arabský chleba je na svete! nejdem tvoriť nový receptík, ako som ho robila ja...napíšem moje skúsenosti s týmto receptíkom do komentárov. Takže , držala som sa receptíku, ktorý sem dala Marianka. Droždie som zarobila klasickým spôsobom s vodou, hl.múkou,cukrom na kvások, keď vykysol,zmiešala som ho s hladkou múkou,soľou, olejom, cca 6-8 polievkových lyžíc. Cesto som nechala vykysnúť. Presne ako píše Marianka. Potom som si z neho narobila MENŠIE kopčeky, ktoré som nechala podkysnúť a na DOBRE vysypanej pracovnej doske-hladkou múkou-som vyváľkala tenulinké -ale naozaj tenulinke placočky. Rozohriala som si vačšiu teflónovú panvicu, a ked bola rozpálená,tak som ju jemne štetcom na povrchu potrela olejom v malej vrstve. Na takto vymastenú, rozpálenú panvičku som dávala piecť tieto placky na prudkom ohni. Placky sa pečú veľmi rýchlo. Zakaždým , keď som placku upiekla z oboch strán,tak som panvičku vytrela od zvyšnej múky suchou papierovou servítkou, a panvičku nanovo vytrela olejom a znovu prudko upiekla ďaľšiu. Hneď ako upečiete placku pustite si studenú vodu a narýchlo tuto placku pod tečúcou vodou namočte-alebo ju pretrite studenou vodou na tanieri-hneď po upečení. Voda sa po chvílke vsiakne do placky a tá ostane mäkká. Plackám sa síce neurobila kapsa, aké sa robia v kupovaných, ale keď ich naplníte ako palacinky a zrolujete a naplníte ako bežný recept na arabský chlieb je to výborné!!! Plnku si zvolíme podla chuti a zásob v chladničke -ja som dala na jemno nastrúhanú kapustu, rajčinky, mrkvičku,uhorku,drezing-pochúťková smotana zmiešaná s 3 lyžicami tatárskej omáčky a na panvičke upečené na malé kocky kuracie masko(alebo zvyšky z pečeného kuraťa)+strúhaný syr. Je to výborná ňamka. A myslím si, že by sa dali zvyšné placky-arabský chlieb, čo ostane uskladniť na ďalšie použitie v mrazničke. Arabský chlieb sa pečie podobne ako lokše, len z iného cesta. Sú naozaj výborné. Odporúčam. Ďakujem Marianke za receptík. (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (23.4.2008, 18:30)
;-) to len toto ide do arabského chleba?? ;-) no vyskušame...ja ho milujem..len tá cena :-P (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu