. .. .. .. .. .. .
. .

Domáca Panna Cotta - RECEPT 49813

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 51296 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Domáca Panna Cotta


[ recept č. 49813 zo dňa  ]


Domáca Panna Cotta


POTREBNÉ PRÍSADY

500ml sladkej smotany na šľahanie, 2PL práškového cukru, 100ml vody, 50g želatínového štužovača (jeden sáčik), ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchla, nenáročná a chutná maškrtka :)

1) Najprv si pripravíme smotanu. Do nádoby na šľahanie vylejeme 500ml smotany (cca 3x200g) a osladíme 2PL práškového cukru. Zamiešame a vyšľaháme zmes do tuha.

2) Do druhej misy si vysypeme želatínový stužovač, ktorý zmiešame s vodou a asi cca pol minutky s ručnou metličkou miešame tak aby neostali hrudky.

3) Do pripraveného stužovača postupne primiešavame ušľahanú smotanu a dôkladne premiešame.

4) Keď máme celú smotanu zmiešanú so stužovačom, môžme naliať do misiek.

5) Na dve hodiny odložíme do chladničky aby nám hmota pekne stuhla.

6) Po dvoch hodinách vyklopíme na tanier (klasický spôsob ako to vyklopíme, je že chvíľku necháme na misku zo spodu tiecť horúcu vodu, dávajte pozor aby sa voda nestretla zo zmesou).

7) Môžme ozdobiť ovocím alebo roztopenou čokoládou, podľa chuti :)

8) Ja som použila zavárané višne, ananás a čerstvú broskyňu

Poleva:
- do hrnca nalejeme troška šťavy s višní a ananásu, pridáme 2PL cukru a za občasného miešania necháme zovrieť a polejeme Panna Cottu

Dobrú chuť :)

PS: môže sa použiť aj bezlaktózová smotana - tiež som ju použila
<< kniha na zelanie... | Domáca Panna Cotta | Harlekýn rezy... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu