. .. .. .. .. .. .
. .

Slivkový koláč - RECEPT 49640

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 156112 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Slivkový koláč


[ recept č. 49640 zo dňa  ]


Slivkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 225 g polohrubej múky, 150 g masla, 75 g práškového cukru, 1 žĺtok Na plnku: 750 g vykôstkovaných sliviek, 2 lyžice rumu, 150 g kryštálového cukru, 1 lyžičky škoricového cukru, 30 g mletých orechov, 6 plátkov želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z Dobrého jedla 09/2012. Oproti pôvodnému receptu som vynechala potretie upečeného cesta surovým vyšľahaným vajíčkom, aj som to skúšala, ale cesto sa mi drobilo, tak som to vynechala. Rovnako som vynechala podávanie koláčika so šľahačkou, nechýbala nám.

Rozpis receptu je na okrúhlu formu 28-30 cm, ja som robila polovičnú dávku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Začneme prípravou cesta. K preosiatej múke pridáme pokrájané studené maslo, práškový cukor a žĺtok. Vypracujeme cesto, ktoré odložíme na 1 hodinku do chladničky. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Cesto rozvaľkáme, ja som použila ruky a do formy vystlanej papierom na pečenie som ho natľapkala, vyložíme ním dno a aj boky formy. Cesto popicháme vidličkou a upečieme. Pečieme cca 15 minút. Následne necháme vychladnúť.
Upečené cesto.
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a na drobno pokrájame. Pridáme rum a chvíľu varíme. Nesmú sa rozvariť.
Pridáme kryštálový a škoricový cukor a necháme asi jednu minutu povariť.
Po vychladnutí pridáme pomleté orechy a zamiešame.
Plátky želatíny namočíme do vody - podľa návodu na obale -potom ju rozpustíme v teplom vodnom kúpeli a vmiešame do slivkovej hmoty.
Natrieme na upečené cesto a necháme v chladničke stuhnúť.
Kto má chuť môže podávať so šľahačkou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< My little ponny pre kamarátkinu dcérku :) | Slivkový koláč | PIZZA podľa talianskeho majstra >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.9.2012, 18:54)
Mňaaaam... ten vyzerá úžasne šťavnato... nádherne sa Ti podaril Ivanka (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.9.2012, 19:20)
Jee, ďakujem Evička, od teba to je poklona :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (30.8.2012, 9:40)
(Y) (Y) mňamky, vyzerá to super, slivky milujeme
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (29.8.2012, 22:30)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (30.8.2012, 8:57)
Ďakujem Dadka (L)
ODPOVEDAŤ
Barbora B. (buenko) ID 204486 (29.8.2012, 20:34)
koláčik mi pripomína jeden tradičný nemecký, ktorý sa volá "Zwetschkendatschi" , ale ešte som ho nerobila, ani neviem ako sa robí....ale podobá sa na tento...
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (29.8.2012, 21:01)
Môže byť Barborka, v nemeckej gastronómii sa nevyznám (K)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu