. .. .. .. .. .. .
. .

Jahodová rozprávková torta, šťavnatá a výborná - RECEPT 49544

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 173421 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Jahodová rozprávková torta, šťavnatá a výborná


[ recept č. 49544 zo dňa  ]


Jahodová rozprávková torta, šťavnatá a výborná


POTREBNÉ PRÍSADY

Vynikajuca a nenarocna torta, fakt ako z rozpravky! budete na nu potrebovat : CESTO- 3 vajcia 100 g praskoveho cukru 100 g polohrubej muky 3 PL kakaa 1/2 KL prasku do peciva 2 PL oleja JAHODOVE ZELE- 350-400g cerstvych jahod praskovy cukor podla chuti 2x jahodove zele (alebo Galaretka, alebo akakolvek zelatina s jahodovym sirupom) 150ml vody PLNKA: 500g jemneho tvarohu, 1x praskova slahacka, 170ml mlieka, praskovy cukor podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

JAHODOVE ZELE:
1. Najprv si pripravime nadobu na zelatinovu zmes, ktoru vystelieme potravinarskou foliou (mala by byt rovnako velka alebo mensia ako tortova forma na korpus, ja som pouzila panvicu)
2. Pripravime si zele (mozeme aj den vopred), aby poriadne stuhlo. V mojom pripade som na miernom ohni rozpustila dve jahodove zelatiny v 150 ml vody, hned po rozpusteni som odstavila zo sporaka.
3. Ocistene jahody rozmixujeme s praskovym cukrom a vlejeme k pripravenej, mierne vychladenej zelatine.
4. Vylejeme do pripravenej nadoby a dame chladit.
KORPUS:
1. Cele vajcia vyslahame s cukrom aspon dve minuty, pridame olej. Muku poriadne premiesame s kakaom a PDP a pomaly prislahavame k vajciam.
2. Na dno tortovej formy si zvyknem vystrihnut papier na pecenie a boky trosku potriem olejom.
Pecieme pri 170 stupnoch ( cas neuvadzam, kazda rura je ina, treba urobit test sparadlom)
PLNKA:
1. slahacku slahame 5 minut v 170ml mleka a 2-3 PL praskoveho cukru,
2. primiesame tvaroh, pripadne este ocukrime.

Konecne upravy: na korpus nanesieme vrstvu plnky ( ja som ho este potrela jahodovym dzemom), na ktoru polozime stuhnute zele (z panvice obraciame ako palacinky) a natrieme druhu polovicu plnky, ozdobime, nechame vychladit a potom uz len rychlo degustujeme...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

toto zele som pouzila
posledna vrstva plnky
cela torta, zostalo mi trochu jahod , tak som ich pouzila ako ozdobu
len sa tak zaprasilo


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mala torticka | Jahodová rozprávková torta, šťavnatá a výborná | Poschodová s dámskou sandálkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Libuše g. (Liba1963) ID 146455 (2.10.2014, 10:01)
Škoda té práškové šlehačky,hned bych vyzkoušela :-(ale podívám se ,jestli ji někde náhodou nemají.Musí to být mňamka (zajic)
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (brculka8) ID 173421 (7.10.2014, 21:25)
vobec nemusi byt praskova, to preto, ze taku som mala akurat doma a vacsinou peciem co spajza da.. vyborna je aj slahacka ´tesco extra thick cream´ poriadne vymixovana s cukrom do tuha.. odporucam
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (30.9.2014, 13:19)
poprosím, kde kúpim také želé? *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (brculka8) ID 173421 (1.10.2014, 20:04)
och no ja zijem v anglicku ale na slovensku by tiez nemal byt problem zohnat dobre zele, pojde to s hocijakym :-$
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (20.8.2012, 22:31)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (brculka8) ID 173421 (21.8.2012, 19:41)
ta chut je dokonala, urcite vyskusajte! :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu