. .. .. .. .. .. .
. .

Znojemský nálev na uhorky, overený rokmi, len s umelým sladidlom - RECEPT 48824

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 54061 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Znojemský nálev na uhorky, overený rokmi, len s umelým sladidlom


[ recept č. 48824 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 l octu, 3 l vody, 50 tabletiek sacharínu a 100- 150 g soli+ do každej fľaše: 1 bobkový list, 1 klinček, 2-3 kolieska mrkvy, koliesko cibule, kúsok chrenu, 2 guličky nového korenia, 2 guličky čierneho korenia, kôpor a list z čiernych ríbezlí a samozrejme, uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

..Pripraviť nálev z vody, octu, soli a sladidla. Dobre rozmiešať. Týmto nálevom( nevarí sa!) zaliať to , čo je vo fľaši + uhorky. Zaviečkovať, sterilizovať- nie dlho, lebo uhorky stratia farbu. Stačí 10-15 min pri 80°C
Hoci sa zdá, že je to zdĺhavé, nie je . Všetko si prichystám vopred a už len ládujem do fliaš A sú vynikajúce. Napriek mnohým pokusom o niečo nové som sa vždy nakoniec vrátila k tomuto starému osvedčenému receptu. Tieto uhorky vydržia bezo zmeny dlho predlho, pri nadúrode odporúčam zavárať a zavárať...mám aj sedemročné a sú super.
<< Cesnaková krémová polievka - aj deti ľúbia :) | Znojemský nálev na uhorky, overený rokmi, len s umelým sladidlom | oddych na záhrade-na želanie! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MAJA B. (barny) ID 2295 (28.7.2012, 16:00)
(Y) (Y) (Y) (Y)dnes som robila (L) (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (31.7.2012, 17:59)
Keď otvoríte a ochutnáte, dajte mi vedieť. My sme už. Po týždni. Jedna fľaša bola akosi zle zavretá, tak padla za obeť. Čím dlhšie stoja, tým sú lepšie. (F)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (21.7.2012, 14:16)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana K. (adika1233) ID 92515 (19.7.2012, 15:04)
Pisete,ze nalev sa nevarí. To mam zalievat takym studenym? ,-)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (31.7.2012, 17:57)
Studeným, rozpustené ingrediencie, je to tak ok. Ospravedlňujem sa, že odpovedám až dnes. :-$
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (Aja1) ID 47601 (13.7.2012, 9:50)
Receptík v pravej chvíli,ďakujem,vyskúšam. (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (10.7.2012, 22:43)
No super !!! Tento recept prišiel ako na zavolanie :-) práve som uvažovala, že si urobím aj nejaké uhorky so sladidlom, lebo my nemáme radi veľmi kyslé, takže normálne dávam na jeden nakladač aj 300 g cukru ,-) sladidlo bude pre mňa určite lepšou voľbou ... pri najbližšej várke idem na to, už sa teším (dance)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (11.7.2012, 7:27)
Ak nemáte radi kyslé, daj o cca 1dl octu menej, alebo o pár tabletiek viac. Toto je dosť vyvážený recept, čo sa týka kyslosti, hlavne keď uhorky "odstoja", no ale každý z nás vníma chute inak...adekvátne množstvo cukru na uvedený počet tabliet je 340g. To je tiež relatívne, lebo čo výrobca, to iná sladkosť cukru...hm. Nech sa dielo podarí! (D)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (10.7.2012, 20:52)
myslis ze aj v rure by stacilo 80 stupnov a 15 minut? (H)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (10.7.2012, 21:18)
Neviem, v rúre nezaváram, len klasicky v hrnci. Akosi neviem nabrať odvahu, aj v umývačke ma to láka, možno raz....Ale to, čo sa tu píše o zaváraní v rúre si myslím, že tým uhorkám je to srdečne jedno, kde sa sterilizujú (smich)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (10.7.2012, 16:35)
veru, starý, osvedčený recept, vždy sa vydarí (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu