. .. .. .. .. .. .
. .

Recept na tirolskú polievku - RECEPT 48538

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 243510 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Recept na tirolskú polievku


[ recept č. 48538 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

20 g masla 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky 100 g jačmenných krúp 200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské 3 bobkové listy

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som odkukala z programu „S Italem v kuchyni“, ktorý dávajú na Prime. Trochu som si ho upravila podľa chutí mojich milých domácich a tak sa polievočka stala u nás jednou z najobľúbenejších. Hoci do nej dávam údené mäso, myslím si, že raz za čas to nie je problém. Pokiaľ to „raz za čas“ nie je raz za týždeň.

Tu je recept:

20 g masla
2 mrkvy nakrájané na tenké paličky
2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky

V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom mrkvu so zelerom. Zalejeme cca 1,5 litrom vody, pridáme:

100 g jačmenných krúp
200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské
3 bobkové listy

Varíme 1 ¼ hodiny. Soľ pridávame s mierou, lebo mäso je dosť slané.

Po uplynutej dobe mäso vyberieme, nakrájame na malé kocôčky (0,5×0,5 cm) a vložíme naspäť do polievky. Ešte pridáme 2-3 zemiaky pokrájané na malé kúsky a varíme ďalších 15 minút.

Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať.

Polievka je chutná, sýta a keďže krúpky obsahujú rozpustnú vlákninu, tak ani údené mäso tak nezaťaží naše trávenie. No a cholesterol z neho nemá šancu nám ublížiť.

Tak polievočku vyskúšajte. Želám dobrú chuť!

****

Súvisiace články:

Polievky u nás znovu objavené… (7.8)
Výborná zapečená pohánka (7.7)
O fazuli (7.2)
Strukoviny naše každodenné, či nie? (6.3)
Môj osvedčený recept na domáci chlieb (5.1)
<< Výborná zapečená pohánka | Recept na tirolskú polievku | Môj osvedčený recept na domáci chlieb >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 (25.6.2012, 17:05)
Nám tiež chutí doma veľmi každému a v zime aj dobre zahreje. Nie nadarmo ju varia v Tirolsku v horách a ponúkajú aj turistom, keď sa vrátia z túry.
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (25.6.2012, 11:28)
takúto polievku doma robíme už dávno, len som nevedela, že je to Tirolská ,-) ,-) ,-), je chutnučká a ako píšeš aj sýta (Y) (Y) (Y)
Predovšetkým sa chcem poďakovať za priložený link na zdravé jedlo ..dobré čítanie (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (25.6.2012, 11:05)
Dakujem za vybornu stranku,pohanku mam velmi rada,takze idem skusat nove receptiky,je tam velmi dobre citanie.
ODPOVEDAŤ
dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 (24.6.2012, 9:08)
Všetky recepty nájdete na http://dobreazdravo.sk/category/jedlo/zabudnute-recepty/
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu