. .. .. .. .. .. .
. .

Cestoviny s krevetami (Tagliatelle s krevetovou omackou) - RECEPT 47544

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 26976 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Cestoviny s krevetami (Tagliatelle s krevetovou omackou)


[ recept č. 47544 zo dňa  ]


Cestoviny s krevetami (Tagliatelle s krevetovou omackou)


POTREBNÉ PRÍSADY

* 300 - 400 g mrazenych alebo chladenych malych kreviet (predvarene, osupane) * 50 g masla * polovica citrona * 500 ml paradajkoveho pyre (passata) * 250 - 300 ml smotany na slahanie * 3 strucky cesnaku * sol * cierne korenie * petrzlenova vnat (susena ale cerstva je najlepsia) * 500 g cestovin Tagliatelle * Syr Parmezan na postruhanie na vrch

POSTUP PRÍPRAVY

Vo woku (alebo hrnci) si roztopime 50g masla, pridame 300 - 400 g kreviet (ja pouzivam mrazene), miesame a pockame kym sa nam rozmrazia a tym pustia trochu stavy, jemne posolime a vytlacime polovicu citrona, nechame este 2 min. povarit, nemusime dlhsie lebo krevetky su uz predvarene. Pridame 500 ml. paradajkoveho pyre (passaty) a pomiesame, pockame kym zovrie a pridame 250 - 300 ml. smotany na slahanie. Povarime asi 5 min. a dochutime ciernym korenim, solou a petrzlenovou vnatou. Na koniec este pretlacime 3 strucky cesnaku a mozeme odstavit, omacka je pripravena. Podavame s cestovinami Tagliatelle a postruhanym Parmezanom a navrch este mozeme opat ozdobit a dochutit cerstvymi listkami petrzlenu. Dobru chut! Je to vyborne! Prvy krat som sa velmi bala takejto kombinacie s krevetami ale uz vyse 2 rokov to pravidelne varim a oblizujeme sa vsetci. :) Dufam ze Vam bude chutit. Tesim sa na komentare. :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vo woku (alebo hrnci) si roztopime 50g masla, pridame 300 - 400 g kreviet (ja pouzivam mrazene), miesame a pockame kym sa nam rozmrazia a tym pustia trochu stavy, jemne posolime a vytlacime polovicu citrona, nechame este 2 min. povarit, nemusime dlhsie lebo krevetky su uz predvarene.
Pridame 500 ml. paradajkoveho pyre (passaty) a pomiesame, pockame kym zovrie
Pridame 250 - 300 ml. smotany na slahanie. Povarime asi 5 min. a dochutime ciernym korenim, solou a petrzlenom. Na koniec este pretlacime 3 strucky cesnaku a mozeme odstavit, omacka je pripravena.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cookies z vločiek, hrozienok, čoko a orechov | Cestoviny s krevetami (Tagliatelle s krevetovou omackou) | orchidea v kvetináči, na želanie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka L. (Lenka480) ID 9239, mimibazar.sk/Lenka480 (18.5.2012, 11:51)
Vynikajúce, môžem odporučiť (pl) (Y) (Y) (Y) určite budem často pripravovať, fantázia (clamp) (clamp) (clamp)
TINKA ĎAKUJEM za inšpiráciu. (L)
ODPOVEDAŤ
Tina G. (tinna333) ID 26976 (18.5.2012, 16:45)
(Y) (Y) (Y) Jeeeej tesim sa ze chutia (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (medd) ID 96626 (30.4.2012, 17:48)
*-) *-) *-) *-) a co je o ten popor ??? kôpor alebo peper - cierne korenie?
ODPOVEDAŤ
Tina G. (tinna333) ID 26976 (30.4.2012, 19:17)
ano cierne korenie :) musim to opravit.. ked ja som takto este z domu zvyknuta (u nas sa pouzivalo popor) ani som si to neuvedomila (smich)
ODPOVEDAŤ
Martina J. (martina.j) ID 201433 (30.4.2012, 16:58)
kde prosím vás kupujete krevety?
ODPOVEDAŤ
Tina G. (tinna333) ID 26976 (30.4.2012, 19:18)
v Tescu :)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zuzannnna) ID 200604 (30.4.2012, 0:33)
och..mnaaam...dnes som to mala ale len ako polotovar..uz viem ako to uvarit..dakujem :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu