. .. .. .. .. .. .
. .

Kysnuté cesto na 4 plechy. - RECEPT 45748

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 207170 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Kysnuté cesto na 4 plechy.


[ recept č. 45748 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg poloh.múky,1 droždie ,3 žltky,1/2 l vlážneho mlieka,300 ml oleja,100 g kryš.cukru,1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Z trochu mlieka,droždia,cukru si spavíme kvások.Necháme nakysnúť.Potom pridáme k ostatným ingredienciam. Vypracujeme si cesto. Necháme cesto na teplom mieste kysnúť. Moje zaručené kysnutie je v rúre.Tento receptík mám od mojej babky,ja ho mám skutočne veľmi rada. Toto cesto sa dá robiť na sladko na slano.RYCHLE KYSNUTIE CESTA: Cesto si vypracujeme v plechovéj mise mi ju voláme vajling.Rúru si dáme vyhriať na 50 stupňov C,potom vložíme vajling s cestom do rúry.Necháme ho tam na 5 min. pri teplote 50 stupňov C. Po 5 min. rúru vypneme,cesto prikrijeme s utierkou a necháme takto odpočívať cca 20 min. Keď je cesto vykysnuté môžete s cestom robkať dobrotky. PS: Dievčatá toto je môj prvý vložený receptík,tak dúfam,že poteší.
<< Janke na 30 | Kysnuté cesto na 4 plechy. | Kitty na 20 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dana F. (danaanna) ID 95317 (8.10.2017, 16:42)
Dakujem za tento recept, cesto je ozaj vyyyborne, konecne sa aj mne podarili kysnute kolace:}
ODPOVEDAŤ
Janetta I. (jany142) ID 186357 (1.2.2012, 11:11)
...mám to vyskúšané...ďakujem za typa... (Y)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (1.2.2012, 8:19)
Z kysnutého cesta mám vždy rešpekt :-| lebo sa mi nie vždy podarí, a nikdy nie tak, ako mojej mamine... tak snáď tento bude ten pravý ^o) ^o) ^o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Beáta H. (Bejča4) ID 207170 (6.2.2012, 8:57)
verím,že sa podarí :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (31.1.2012, 21:09)
vyskúšam :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
miroslava h. (myrkah) ID 84785 (31.1.2012, 20:21)
tento recept požívam roky,ja s ním pracujem hneď, po vymiesení,nenechávam ho kysnúť, a presne tak,ako píšeš, dá sa na sladko,na slano, naozaj úžasné cestíčko (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Beáta H. (Bejča4) ID 207170 (1.2.2012, 7:40)
:-) :-) :-) Ďakujem za radu nabudúce skúsim bez kysnutia....aspoň ušetrím nejaké minútky.....
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu