. .. .. .. .. .. .
. .

Šošovicová polievka so šunkou v tlakovom hrnci za menej ako 20 min - RECEPT 45218

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 149502 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Šošovicová polievka so šunkou v tlakovom hrnci za menej ako 20 min


[ recept č. 45218 zo dňa  ]


Šošovicová polievka so šunkou v tlakovom hrnci za menej ako 20 min


POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica 400g, bobkový list, cesnak, šunka alebo iné údené alebo mäsko, cibuľa, slaninka,múka, soľ,peper, paprika, petržlenová vňať, mäsový vývar alebo voda s bujónom

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpiroval ma recept Janika G. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22438

takže šošovicu si urobíme v tlakovom hrnci, zalejeme suchú šošovicu vodou, ja som dala 800ml, ale keď už bola šošovica hotová, musela som dolievať vodu aby bola polievka redšia, tak dajte viac.
pridáme bobkový list, hrniec zavrieme,necháme natlakovať a na vyššom stupni čakáme 10 min.
hrniec odtlakujeme pod studenou vodou.
Kým sa bude šošovica robiť v tlakovom hrnci, spravíme si záprašku zo slaninky, cibule, cesnaku, múky, papriky, soli, pepru... popražíme /pozor paprika aj cesnak rýchlo horia a potom zhorknú/ a zalejeme mäsovým vývarom alebo vodou s bujónom
povaríme a keď zavrie, zalejeme hotovú šošovicu v tlakovom hrnci.
pridáme na kocky pokrájané údené mäsko alebo kto čo má, premiešame a nakoniec dáme petržlenovú vňať
HOTOVO


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

šošovica zaliata vodou s bobkovým listom
čakáme asi 10 min. na druhom prúžku, potom odtlakujeme pod studenou vodou
medzitým robíme zápražku.. mimochodom ak nejde cibuľa dobre ošúpať, namočím ju na chvíľu do pohára s vodou a koža krásne zmäkne cesnak zbavím šupky tak že ho spučím čepeľou noža a potom len povyberám šupky a nakoniec slaninka sa lepšie krája ak je zmrazená
takže zápražka kde je olej=len trošku, slaninka, cibuľa, cesnak, múka= od oka aby nebola zápražka veľmi hustá, peper, soľ= s tým opatrne ak potom pridávame ešte údené mäsko, lebo to je slané samo o sebe, paprika
zápražka zaliata vývarom počkáme kým zavrie
mäsko dáme k šošovici
pridáme petržlenovú vňať
mimochodom všetky bylinky ak sú čerstvé, si môžme nakrájať nadrobno, uschovať do malých krabičiek a dať zmaziť, tak budeme mať vždy čerstvé bylinky poruke
HOTOVO! A DOBRÚ CHUŤ


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< kvetinková | Šošovicová polievka so šunkou v tlakovom hrnci za menej ako 20 min | Topinambura a jej liečivé účinky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana H. (isaac) ID 30024, mimibazar.sk/isaac (7.11.2012, 9:58)
Super, idem na to (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (12.11.2012, 17:01)
podarila sa?
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2012, 20:16)
(Y) parada, urcite vyskusame. som rada, ze som mohla inspirovat k takej fajnovej polievke (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (24.1.2012, 12:27)
dakujem a Dufam, ze vam bude chutit ako mne :-)
ODPOVEDAŤ
Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (7.1.2012, 20:23)
Nezvýšilo? :-) Vyzerá výborne. Také ja môžem!
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (8.1.2012, 12:51)
ešte máme hehe príď do UK.... (witch) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu