končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Vynikajúce vykrajované slané pečivko vo vianočnom šate =)[ recept č. 44830 zo dňa 13.12.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky špeciál, 1/2 kg Palmarínu, 2 žĺtka, 2 KL soli, 1 kocka kvasníc, mlieko a cukor na kvások, sézam. POSTUP PRÍPRAVY Kvasnice necháme napučať v mlieku a cukre. Keď pôjdeme miesiť cesto, pridáme do neho iba kvások, nie mlieko!! To je dosť dôležité, pretože toto slané pečivo nebude potom také mäkkučké a krehučké. Ak už máme vypracované cesto, vyvaľkáme ho na hrúbku asi 3 mm a smelo vykrajujeme. Dávame na pomastený plech, kde ich ešte potrieme žĺtkom a posypeme sézamom. Pečieme pri 220 stupňoch a samozrejme, sledujeme, či je už pečivko dozlatista upečené. Dobrú chuť, je výborné! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Marta H. (martus1) ID 107760 (21.12.2011, 18:00) |
Dobry vecer Veronika.ja by som sa chcela spytat,ci je ten palmarin pol kila,alebo polovicka palmarinu.dakujem pekny vecer prajem s pozdravom Marta |
ODPOVEDAŤ |
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (21.12.2011, 18:15) | ||
Palmarinu treba pol kila, teda dva kusy po 250 g. aj vam pekny vecer a krasne prezitie vianocnych sviatkov | ||
ODPOVEDAŤ |
Beáta V. (bejocka) ID 47715 (13.12.2011, 18:44) |
Veronika, skutočne tam ide 1/2 kg palmarinu? Nie je to potom mastné? |
ODPOVEDAŤ |
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (13.12.2011, 19:04) | ||
ano, skutočne. treba tam dva palmariny, vobec to nie je mastne, mala som dve plne misy, jedna je uz zjedena | ||
ODPOVEDAŤ |
Beáta V. (bejocka) ID 47715 (16.12.2011, 21:09) | ||
Veronika dnes som ich urobila, sú síce krehké ale s cestom sa pomerne zle pracovalo, ani až tak veľmi pekne nevykyslo a neviem prečo, ale zdajú sa mi dosť mastné. Pri kysnutí dosť pustil do cesta ten tuk a cesto bolo potom mokré a nedalo sa vyvaľkať, tak som ho len roztlačila. Do cesta som podľa tvojho návodu dávala len droždie, mlieko nie ......tak neviem kde som urobila chybu ......... | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (17.12.2011, 16:45) | ||||
Beatka, mne sa s cestom vzdy dobre robi, no ja to robim tak, ze len cakam, kym mi nakysne kvasok, to pridam k ostatnym surovinam a hned s cestom pracujem, necakam, kym cesto vykysne.. Vobec si to vsetko nemala nechat spolu kysnut, to bola chyba. | ||||
ODPOVEDAŤ |
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (13.12.2011, 18:39) | |
ODPOVEDAŤ |
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (13.12.2011, 19:05) | ||
ODPOVEDAŤ |
Natali F. (druna) ID 217609 (13.12.2011, 18:37) |
fiha musim vyskusat,ja robim nie kysnute ale s udenym syrom a kyslou smotanou,vajcia ani mlieko ,ani kvasnice tam nejdu |
ODPOVEDAŤ |
Mária M. (marmat) ID 113727 (13.12.2011, 20:19) | |
Natali daj recept a tie koláčiky s údeným syrom a kyslou smotanou | |
ODPOVEDAŤ |
Natali F. (druna) ID 217609 (14.12.2011, 8:46) | ||
jasne taaakze 1/2kg hl.muky,250g visa,al. palmarin alebo aj hera 300g udeneho syra nastruhaneho najemno 1 kysla smotana 1 prasok do peciva 1 kavova plna lyz.sol dobre spracujeme,vyvalkame na cca 3 mm vykrajujeme formickami ked nemame malym poharom na plech s papierom na pecenie nech neni potom robota s plechom potrieme rozslahanym vajickom trosku posypeme syrom alebo mak zrnieckami,slnecnicovymi,kminom co mame radi pecieme cca 25 min v stredne vyhriatej rure dobru chut!!!!!!!!! |
||
ODPOVEDAŤ |
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (14.12.2011, 10:59) | ||||
niekedy vyskusam aj ja, s kyslymi smotanami mam zas iny recept na syrove slimaciky | ||||
ODPOVEDAŤ |
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (13.12.2011, 19:05) | ||
nech sa paci, je to velmi chutne pecivo | ||
ODPOVEDAŤ |