. .. .. .. .. .. .
. .

MAXI šišky... - RECEPT 42857

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


MAXI šišky...


[ recept č. 42857 zo dňa  ]


MAXI šišky...


POTREBNÉ PRÍSADY

Ide vlastne o "obyčajné" šišky, ale u nás sú obľúbené v ich MAXI podobe, krásne mäkké a nafučané ako obláčik. Ako vidieť na obrázku, jedna šiška je skoro na celý malý tanier.

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme: 400g hladkej a 400g polohrubej múky, štipka soli a 1 PL oleja- spolu zmiešame, urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie /1 kocku/, 3 PL kryštálového cukru a 250 ml vlažného mlieka. Kvások necháme podkysnúť /keď je spenené je to fajn/ prilejeme 2-3 PL rumu /aby šišky nevpili veľa oleja a neboli príliš mastné/ a asi ešte 0,5-1 dcl teplej vody a vymiesime polotuhé cesto. Také, aby sa nelepilo na ruky, ale akoby sa "lialo". Povrch posypeme jemne múkou, zakryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme 30 minút kysnúť. Potom cesto vyklopíme na dosku posypanú múkou a jemne premiesime /netreba dlho/, rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou /ja s pohárom s priemerom 10 cm/ vykrojíme šišky. Necháme 15 minút podkysnúť, do kastróla alebo vysokej panvice nalejeme olej /do výšky 3-4 cm, aby šišky mohli "plávať"/, necháme rozpáliť, odštipneme kúsok cesta a keď "pláva" navrchu, môžeme vysmážať šišky - z každej strany 5 minút. Ešte pred vložením do oleja do každej šišky z jednej strany prstom urobíme jamku, do ktorej potom dávame lekvár a touto stranou začíname najskôr vysmážať. Vyberieme, necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a do jamky kvapneme lekvár /u nás najviac s nimi chutí jahodový/ a povrch buď posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým /v tomto prípade ja dávam ešte šľahačku/ alebo pofŕkame čokoládou /najlepšie bielu/. Dobrú chuť...
<< Rybie filé s citrónovou omáčkou... | MAXI šišky... | pre brata k narodeninam >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Milan B. (Dodkove klbko) ID 46366, mimibazar.sk/dodkoveklbko (15.1.2012, 10:02)
nechýbajú v tom recepte náhodou žltky? *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.1.2012, 20:23)
:-) :-) :-)Vôbec nie, aj keď neuškodia, ja nedávam a ani tam nechýbajú chuťovo...
ODPOVEDAŤ
Milan B. (Dodkove klbko) ID 46366, mimibazar.sk/dodkoveklbko (18.1.2012, 10:00)
robila so to podla tohto receptu a veru som musela pridať aj vajička aj dosť mlieka cesto bolo straaašne tuhe
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (18.1.2012, 14:56)
No veď receptík si každý môže prispôsobiť podľa gusta *-), mne napríklad stačí na 800g múky dať 350ml tekutiny dokopy...
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (19.9.2011, 22:59)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (21.9.2011, 16:57)
:-$ :-$ :-$ Ďakujem, Halina (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu