. .. .. .. .. .. .
. .

SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB - RECEPT 41177

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 26305 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB


[ recept č. 41177 zo dňa  ]


SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky.
Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko.
Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť.
Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút.
Potom ho rozdelíme na tri časti.
Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať.
Potom prstami do cesta urobíme jamky.
Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov cca 25-30minút. Piekla som v horkovzdušnej


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

...tieto vecičky potrebujeme...
po vypracovaní a odležaní cesta urobíme tri vlacové bochníky a položíme na plech necháme ešte odpočinúť...
...potom prstami urobíme v ceste jamky..
..pokropíme olejom a rozotrieme...
..povrch posypeme ja som dala zmes sušených byliniek, sušené hríby, a morskú soľ rozdrvenú s chilli papričkami.. potom už dáme piecť..


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mačička | SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB | Višňový koláč s makom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (28.7.2011, 13:11)
Mhmmm, ja som tiez robila, ale vobec sa mi nedali vyformovat valceky :( musela som dat zabrany z alobalu, aby sa to neroztekalo, ale aj tak to boli skor osuchy.... Mozno este dam receptu druhu sancu :´(
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (28.7.2011, 20:30)
Hanka, mala si cesto veľmi tekuté, ono má byť hutné aj keď trošku mazľavé, nemalo by sa roztekať :-$
ODPOVEDAŤ
jana s. (janka256) ID 66443 (23.7.2011, 20:30)
uz ho aj papame je vynikajuci dali sme si ho s rybacou pomazankou a detom velmi chutiiiiiiii |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (23.7.2011, 20:50)
Ďakujem Janka (F) som rada, že chutí a hlavne deťom :-) a s rybacou pomazánkou no mňáááááááááám (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
jana s. (janka256) ID 66443 (23.7.2011, 19:55)
akurat som ho dopiekla krasne rozvoniava dufam ze aj chutit bude tak (Y) ^o) (radost)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (23.7.2011, 20:04)
Janka, nám chutil véééééľmi aj na grilovačke si pochvaľovali :-)
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (6.7.2011, 8:37)
(zajic) vyzerá úžasne...a určite aj tak chutí (zajic) vyskúšam |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2011, 8:46)
Ďakujem Anka, je výborný (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.7.2011, 21:39)
Úžasný chlebíček, hneď by som si jeden uchmatla!!! (clamp) (clamp) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2011, 8:10)
Darinka, ešte je jeden kus v mrazáku, vyberiem ho? urobím k tomu nejakú dobrú pomazánku (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (5.7.2011, 11:03)
vyzera uzasne...dala by sa cast muky nahradit napr. spaldovou? aby bol zdravsi? (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.7.2011, 13:27)
Áno,, ja som používala aj celozrnnú :-$ Potom ale treba sledovať, aby cesto nebolo príliš hutné, pridať trošku viac vody :-)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (4.7.2011, 21:40)
vyzerajuuu fantasticky (Y) (Y) (Y) urcite vyskusam ...aj ja zboznujem talianske chlebiky :-) (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.7.2011, 10:23)
Ďakujem (F) daj vedieť, ako sa vydarili (hello)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (4.7.2011, 11:35)
Katka, parádne sú, len sa slinky zbiehajú, na leto ako stvorené (Y) (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 20:48)
Ďakujem Irenka, od Teba si to vážím (F)
ODPOVEDAŤ
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (4.7.2011, 10:18)
Určite sú mňamkové (zajic) Mohla by som použiť aj sušené droždie?
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 10:36)
Beatka v tom Ti neporadím, ja ho nepoužívam :-$ pri týchto chlebíkoch sa používa čerstvé, alebo kvások :-$
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (4.7.2011, 9:39)
(Y) (Y) (Y) (Y) vyzerajú super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 9:44)
Ďakujem Evi (F) sú iné, ako sme zvyknuté pri slovenskom chlebíku ale ja ich milujem, sú fantastické a hlavne zdravé (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.7.2011, 7:50)
(Y) (Y) mňaaaam, určite vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 7:52)
Janka, to isté som si povedala, keď som ten recept čítala ,-) (F) ešte mám v pláne dva vyskúšať (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.7.2011, 8:41)
(Y) no možno ich urobím skusmo už zajtra ^o) ^o)...ak ma nepremôže lenivosť (H)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 9:45)
Jani, napíš potom ako sa Ti vydarili (hello) som zvedavá
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (6.7.2011, 7:34)
(Y) Katka, robila som tieto úžasné chleby, aj som polovičku zamrazila, lebo toho bolo veeeeľa :-$ :-$ a sú naozaj veľmi mňam, len dám nabudúce troška menej soli (L) (L) a určite budem robiť napr. na grilovačku k dobrému šalátu..ja som ich jedla len tak s maslom, a skoro som sa zadrhla (zajic) (zajic) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2011, 8:09)
Jani, ja som tiež dala so mrazáku na polovice a pomaly vyťahujem ,-) som rada, že sa vydarili (clamp) (clamp) a že chutili (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.7.2011, 20:10)
mňaaaaaaaaaaam, ja takéto veci milujem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.7.2011, 20:26)
Ďakujem Ivetka (F) aj ja :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu