Maková torta z krupičky

Mak
503 Maková torta z krupičky

Ingrediencie:

150 g jemnej krupičky

20 g mletého maku

1 bio citrón (kôra aj šťava)

60 g krupicového cukru

190 g kyslej smotany

100 ml plnotučného mlieka

2 vajcia

½ vrecúška kypriaceho prášku do pečiva

1 tobolka vanilky

na záver štipka jedlej sódy

 

Príprava: 20 minút

Pečenie: 45 minút

Postup:

Najprv do misy odmerajte krupičku, zalejte ju mliekom, kyslou smotanou a nechajte 10 minút odpočívať. Potom všetky ďalšie suroviny postupne zmiešajte šľahačom alebo ručne v hlbokej mise, až úplne nakoniec pridajte rovnomerne trochu jedlej sódy. Vymažte formu s priemerom asi 20 cm maslom a vysypte krupicou alebo použite silikónovú formu.

Cesto stiahnite stierkou do formy. Do vyhriatej rúry pečte na 160 °C na 40 – 45 minút podľa vašej rúry, kontrolujte pred vybratím špajľou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.