Linecký jablkový koláč z remosky

Jablká
496 Linecký jablkový koláč z remosky

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 250 g masla
  • 120 g cukru (+ cukor do náplne)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • Citrónová kôra
  • Škorica

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Premiešame žĺtky s cukrom, maslom, múkou, vanilkovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou. Všetky ingrediencie dobre zmiešame a vypracujeme hladké linecké cesto. Cesto rozdeľte na polovicu, zabaľte do fólie a dajte vychladiť do chladničky.

Olúpané jablká nakrájame na plátky. V miske rozmiešame cukor (množstvo záleží na sladkosti jabĺk) so škoricou a do zmesi vložíme nakrájané jablká. Opatrne premiešajte.

Jeden diel cesta rozvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť formy (remosky, tortovej alebo koláčovej). Formu vymažte maslom a vysypte hrubou múkou (v prípade remosky vymazávať nemusíte). Cesto preneste do remosky a navrstvite naň jablčnú náplň a prikryte druhou časťou cesta.

Pečte v remoske či rúre na 180 ° C približne 25 minút dozlatista. Po upečení posypte práškovým cukrom.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.