Linecký mriežkový koláč

551 Linecký mriežkový koláč

Ingrediencie

  • 150 g múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 150 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 30 g cukru krupice
  • 220 g studeného masla nakrájaného na kocky
  • cca 60 ml studenej vody
  • štipka soli
  • 250 g jahodového džemu

Použitá múka

Postup

Sypké suroviny premiešajte v mise a pridajte maslo nakrájané na kocky a prepracujte. Po častiach prilievajte postupne vodu a vypracovávajte hladké cesto. Prepracované cesto zabaľte do fólie a dajte na hodinu stuhnúť do chladničky.

Asi ¼ schladeného cesta si dajte bokom, neskôr z nej vytvarujete mriežku. Zvyšok vyvaľkajte na pomúčenej ploche na hrúbku cca 5 mm a preneste do okrúhlej formy (vymastenej maslom), prstami ho jemne vtlačte a prečnievajúce okraje odrežte. Cesto poprepichujte vidličkou a potrite džemom.

Zo zvyšného cesta vyvaľkajte placku. Radielkom krájajte prúžky a klaďte ich šikmo cez seba na náplň. Potrite žĺtkom a pečte v predhriatej rúre na 170 °C asi tak 35 – 40 minút. Pred krájaním ho nechajte vychladnúť.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.