Jablkový koláč zo špaldovej múky

Jablká
548 Jablkový koláč zo špaldovej múky

Ingrediencie

  • 125 g zmäknutého masla
  • 250 g špaldovej múky Babičkina voľba (alebo celozrnnej špaldovej múky)
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica medu
  • 250 ml mlieka
  • štipka soli
  • 1 perníkový prášok do pečiva
  • 2 jablká

Použitá múka

Postup

Rúru predhrejte na 180 °C.

Jablká ošúpte, nakrájajte na mesiačiky a zbavte ich jadrovníkov. Každý mesiačik nakrájajte na niekoľko plátkov. Každý mesiačik nakrájajte na niekoľko plátkov.

Zmiešajte maslo s cukrom a škoricou, pridajte med a vajcia. Potom primiešajte mlieko. Múku zmiešajte so soľou a práškom do pečiva a postupne vmiešajte do tekutej zmesi.

Do formy na koláč s priemerom 30 cm vlejte cesto. Navrch poukladajte plátky jablka a jemne ich zatlačte do cesta.

Pečte asi 30 – 40 minút, alebo až kým koláč nebude upečený. Môžete to vyskúšať pomocou špajdle.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.