Jablkový chlieb s mandľami

Jablká Mandle Škorica
483 Jablkový chlieb s mandľami

Ingrediencie

  •       80g mäkkého masla
  •       ½ hrnčeka trstinového cukru
  •       2 vajíčka
  •       2 hrnčeky špaldovej hladkej múky
  •       1 lyžička jedlej sódy
  •       1 lyžička mletej škorice
  •       ½ lyžičky mletého klinčeka
  •       2 sladšie nastrúhané jablká
  •       2 hrsti lúpaných mandlí

Použitá múka

Postup

Zapnite rúru a nechajte vyhriať na 180°C

 

Vyšľahajte maslo s cukrom a vajíčkami. Potom pridajte nastrúhané jablká. Preosejte múku a v druhej miske zmiešajte a jedlou sódou a korením. Pomaly presypte suchú zmes do mokrej a miešajte Pokiaľ by bolo cesto veľmi hutné, môžete zľahka nariediť mliekom. Nakoniec vmiešajte polovicu mandlí.

 

Zmes vyklopte do vymastenej formy na chlieb (formu môžete miesto vymastenia vyložiť papierom na pečenie. Zmes na záver posypte mandľami a pečte približne  45-60 minút podľa formy, kontrolujte špajľou.

 

Chlieb vydrží dobý až štyri dni.  Chutí samostatne ku káve, alebo deťom s marmeládou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.