Grissini s rozmarínom

473 Grissini s rozmarínom

Ingrediencie

  • 350 ml studenej vody
  • 500 g múky Babičkina voľba na kysnuté cesto + na podsypanie cesta
  • 80 g olivového oleja
  • 20 g čerstvého droždia
  • 10 g soli
  • 350 ml studenej vody
  • 1 lyžička lístkov čerstvého rozmarínu – nadrobno nasekaný (môžete použiť aj sušený)

Použitá múka

Postup

V kuchynskom robote zmiešajte vodu, múku, olej a rozdrobené droždie (použite nadstavec typu hák). Miešajte 3 minúty pomaly a potom 3 minúty rýchlo.

Pridajte soľ a miešajte ďalšie 2 minúty rýchlo.
Pridajte nasekaný rozmarín a miešajte rýchlo 1 minútu.

Na dosku posypanú múkou vyklopte zamiešané cesto a pod čistou utierkou nechajte 30 – 45 minút kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 cm a hladkým radielkom nakrájajte prúžky hrubé 0,5 cm.
Prúžky cesta preneste na plechy vyložené papierom na pečenie a nechajte kysnúť 30 minút.

Rúru rozohrejte na 180°C.

Keď je rúra horúca, rozprašovačom postriekajte steny vodou, až sa začne tvoriť para. Ihneď do nej vložte plechy s tyčinkami a pečte 2 minúty. Stiahnite teplotu na 160 °C a pečte 25 minút dozlatista. Dobu pečenia prispôsobte rúre.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.