Citrónové sušienky so vzorom

Veľká noc
467 Citrónové sušienky so vzorom

INGREDIENCIE

  • 300 g hladkej múky na krehké pečivo
  • 150 g zmäknutého chladného masla
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 1 vajce
  • 100 g práškového cukru (najlepšie s trochou vanilky)
  • štipka soli
  • nastrúhaná kôra z 2 chemicky neošetrených citrónov

POSTUP

Zo všetkých ingrediencií vypracujte cesto. Pretože sušienky sú z krehkého cesta, je najlepšie teraz urobiť zapracovanie masla. Táto francúzska technika sa volá frezáž (z francúzskeho fraisage). Proces funguje tak, že dlaňou roztierate cesto smerom od seba. Teplom a tlakom sa maslo prepojí s ostatnými surovinami a cesto bude ešte krehkejšie.

Takto spracované cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte aspoň na pol hodiny chladiť do chladničky. Potom vyvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm. Teraz vtlačte vzor buď cez embosovaný valček, alebo po starom ako my – cez kúsok záclony alebo háčkovanej dečky. Vzor by mal byť celkom hlboký, počas pečenia sa trochu stratí.

Rúru predhrejte na 170 °C. Povykrajujte tvary vykrajovačkou v tvare vajíčka alebo iného veľkonočného a jarného motívu. Rozložte ich na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť na 12 minút. Sušienky nesmú zhnednúť, inak sa budú mrviť a lámať.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.