3-farebná ryža

lan - fotkalan, 2. apríla 2015
3-farebná ryža
Foto: lan

Dávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov ale dobre sa hodí ku kuraciemu mäsu. Zobraziť celý popisDávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov ale dobre sa hodí ku kuraciemu mäsu. Miešam 3 druhy ryže – divoká je z nich najchutnejšia, má orieškovú príchuť. Je pomerne drahá ale netreba jej veľa -stačí hrsť.

3 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Namočíme hrozienka do horúcej vody, potom vodu zlejeme a hrozienka prepláchneme. Uvaríme ryžu bez soli a zlejeme prebytočnú vodu.

    3-farebná ryža - obrázok 1
  2. 2

    Do horúcej uvarenej ryže dáme maslo a premiešame. Pridáme aj hrozienka, kurkumu a škoricu.

  3. 3

    Pre výraznejšie prepojenie chutí môžeme maslo rozpustiť na panvici (mierny plameň) a do neho vsypať postupne kurkumu, škoricu, hrozienka a nakoniec uvarenú ryžu – všetko treba dobre premiešať.

Diskusia k receptu

2010
To sa ti ako podarilo? Ja keby som zmiesal 3 ryze spolu-kazda s inou dlzkou varenia, a dal varit + plus tu cervenu ktora farbi vsetko ako cvikla.. tak mam polouvarenu tmavo cervenu hromadu?
62541_1423214115 - profilový obrázok
lan
lan
zatiaľ sa mi darí uvariť ich spolu -len ta divoká môže byť niekedy "pevnejšia"
evanaaa
A nedalo by sa postupne pridávať, od tej tvrdšej najprv? A po chvíli tie ostatné?
62541_1423214115 - profilový obrázok
lan
lan
Urcite by sa dalo...aj v troch hrncoch by sa to dalo varit :)..ale ja si to zjednodusujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia