Zlatisté buchty a závin z tekvice hokaido

vavan - fotkavavan, 8. decembra 2012
Zlatisté buchty a závin z tekvice hokaido
Foto: vavan

ponúkam Vám recept na netradičné bezvaječné kysnuté cesto,ktoré,vyzerá ako by tam bolo veľa žĺtkov ale nie je tam ani jeden, verím že kto ho Zobraziť celý popisponúkam Vám recept na netradičné bezvaječné kysnuté cesto,ktoré,vyzerá ako by tam bolo veľa žĺtkov ale nie je tam ani jeden, verím že kto ho vyskúša bude patriť medzi obľúbene ako v našej rodine

10+20 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Kvások:
25 g čerstvé alebo(kocka)
1 KL
50 ml vlažné
Cesto:
600-700 g
1 KL
250 ml
1 KL kopcom
4 PL
50 ml
250 ml
 podľa potreby
Plnka:
 podľa vašej chuti




Postup

  1. 1

    Umytú tekvicu prepolíme zbavíme jadierok a upečieme v rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 30 minút na 190°C.Upečenú dužinu vyškrabneme.

  2. 2

    Z 25g droždia,1PLkryšt.cukru pripravíme kvások,ktorý zalejeme 1/2 dcl mlieka a necháme vykysnúť. Do 250ml mlieka pridáme cukor,med a málo zahrejeme aby sa med s cukrom roztopil,pridáme olej a nakoniec 250ml tekvicové pyré a všetko spolu trošku premixujeme ponorným mixérom.

    Zlatisté buchty a závin z tekvice hokaido - obrázok 2
  3. 3

    Do misy si dame 600g múky,soľ,pridáme tekutú tekvicovú zmes nakysnutý kvások a rukou vypracujeme hladké nelepivé cesto ,(postupne po troške dosýpame ostatnú múku ja som potrebovala 650g záleží od múky každá je iná)

    Zlatisté buchty a závin z tekvice hokaido - obrázok 3
  4. 4

    cesto sa musí odlepovať od steny nádoby vtedy je správne vypracované.Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť až kým cesto nezdvojnásobí objem cca 45minút

    Zlatisté buchty a závin z tekvice hokaido - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto si dame na pomúčenu dosku rozdelíme na dve časti.Prvú časť rozvaľkáme ,nakrájame na štvorce 8x8 dáme za kopcovitú lyžičku lekváru zavinieme do batôžka, spojom dolu ukladáme na plech potretý olejom a zároveň potrieme olejom boky aj vrch buchty.Necháme na plechu 15 minút kysnúť z tejto časti mi vyšlo 15 buchiet.

    Zlatisté buchty a závin z tekvice hokaido - obrázok 5
  6. 6

    Druhú časť cesta si na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik potrieme obľúbenou plnkou u nás orechová a zvinieme do závinu,potrieme olejom necháme podkysnúť 15 minút ja som nakoniec závin potrela ešte aj žĺtkom ale to nemusíte a pečieme tak isto ako aj buchty.Rúru si vyhrejeme na 200°C.Pečieme 10 minút na 200°C potom znížime na 180°C a pečieme 15-20minút

    Zlatisté buchty a závin z tekvice hokaido - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení buchty posypeme práškovým cukrom,buchty a závin necháme vychladnúť a môžeme podávať.

    Zlatisté buchty a závin z tekvice hokaido - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Zlatisté buchty a závin z tekvice hokaido - obrázok 8

Diskusia k receptu

helca103
z tekvice som ešte nepiekla, ale tá farba je zaujímavá
ariela6
tiež sa mi to pači skusim ked budem mat taku tekvicu
danda3
Nádhera, a aké sú krásne žlté z tej tekvice.♥
babav
S tekvicou peciem casto... vacsinou paje a pumpkin cheesecake.Pouzit ju takto do kysnuteho cesta vidim po prvy raz . @vavan , velmi ti za tento recept dakujem! Upeciem hned zajtra ...pacia sa mi buchticky,ale zavin uprednostnim ;-)
sneica
ake krasne zltucke buchty aj zavin....super
vavan
všetkým veľmi pekne ďakujem za nahliadnutie a milé komentáre
@babav Ďakujem dúfam že sa vydarili.
jerseygirl
Dnes som vyskusala tento recept. Je to vynikajuci recept. Mala som vsak yams, teda sladke americke zemiaky. Maju takisto krasnu oranzovu farbu. Namiesto tekvice som pouzila yams. Vyborne a zdrave buchty. Dakujem.