Žihľavový sirup

nobelovka - fotkanobelovka, 13. apríla 2013
Žihľavový sirup
Foto: nobelovka

Žihľava už neprechádza varom, lebo sa strácajú cenné látky, ktoré kys. citrónová z tejto rastlinky vyťahá. Môjmu priateľovi vďaka tomuto sirupu zmizli z rúk Zobraziť celý popisŽihľava už neprechádza varom, lebo sa strácajú cenné látky, ktoré kys. citrónová z tejto rastlinky vyťahá. Môjmu priateľovi vďaka tomuto sirupu zmizli z rúk červené fľaky. Pije ho ale denne s vodou, na ktorú chodíme ku prameňu do lesíka.

Suroviny

40 ks
20 g
2 l
2 kg




Postup

  1. 1

    Žihľavu umyjeme, trochu osušíme v čistej utierke a nadrobno posekáme.

    Žihľavový sirup - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci necháme zovrieť vodu s kys. citrónovou. Necháme vychladnúť. Pridáme žihľavu a necháme 24 hodín postáť na chladnom mieste.

    Žihľavový sirup - obrázok 2
  3. 3

    Potom precedíme, pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Hneď lejeme do plastových alebo sklenených fliaš a dáme do chladničky.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia