Zemiakovo-rukolový šalát na grilovačku

2010 - bez fotky2010, 18. júna 2010
Zemiakovo-rukolový šalát na grilovačku
Foto: 2010

Taka letna varianta tradicneho zemiakoveho salatu, z novych zemiakov a rukoly s dresingom z kyslej smotany a kremzskej horcice.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
100 g
4 ks
dresing na šalát :
200  ml
2  lyzice
2  lyzice
2  struciky
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Mlade zemiaky uvarime v supke a nakrajame na mesiaciky.Vajicka uvarime na tvrdo a nakrajame na mesiaciky.Rukolove listky poriadne oplachneme a primiesame nasucho k vychladnutym zemiakom a vajicku.

  2. 2

    Kyslu smotanu zmiesame s kremzskou horcicou trochou majonezy pridame na velmi drobmo nakrajame , jarnu cibulku a dva struciky cesnaku, nakladane oharky. Ochutime solou, ciernym korenim a stavou s citrona a poriadne premiesame. Ked nejdme salat konzumovat hned tak si "obohateny" dresing pripravime samostatne aby mal salat stale chrumkavu konzistenciu aby nezvedol.

  3. 3

    Servirovali sme tak, ze sme indvidualne porcie na poslednu chvillu bohate poliali schladenym dresingom. Ozdobili grilovanou anglickou slaninou a podavali s grilovanym greckym syrom Haloumi .

Diskusia k receptu

sjuz
mňam, vyzerá super sviežo. Mám nasadenú rukolu - je chuťovo úplne iná, ako tá kupovaná....tak skúsim:)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia