Foto: 2010
Taka letna varianta tradicneho zemiakoveho salatu, z novych zemiakov a rukoly s dresingom z kyslej smotany a kremzskej horcice.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlade zemiaky uvarime v supke a nakrajame na mesiaciky.Vajicka uvarime na tvrdo a nakrajame na mesiaciky.Rukolove listky poriadne oplachneme a primiesame nasucho k vychladnutym zemiakom a vajicku.
- 2
Kyslu smotanu zmiesame s kremzskou horcicou trochou majonezy pridame na velmi drobmo nakrajame , jarnu cibulku a dva struciky cesnaku, nakladane oharky. Ochutime solou, ciernym korenim a stavou s citrona a poriadne premiesame. Ked nejdme salat konzumovat hned tak si "obohateny" dresing pripravime samostatne aby mal salat stale chrumkavu konzistenciu aby nezvedol.
- 3
Servirovali sme tak, ze sme indvidualne porcie na poslednu chvillu bohate poliali schladenym dresingom. Ozdobili grilovanou anglickou slaninou a podavali s grilovanym greckym syrom Haloumi .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu