Zemiakové rezance fotorecept

kucharronald - bez fotkykucharronald, 7. júla 2010
8
porcií
80 minút
príprava

Suroviny

Suroviny na rezance:
500 g
2.5 dcl
šripka
1
Suroviny k cestovinám:
4-5  väčších ks
1  ČL
1  stredná
0.5 dcl




Postup

  1. 1

    Rezance môžeme buď kúpiť, alebo spraviť domáce. Ja vždy robím domáce. Prvým krokom bude, že dáme variť zemiaky. Domáce rezance: Múku, vodu, vajce a soľ zmiešame. Miešame dovtedy, kým v miske nebude múka.

    Zemiakové rezance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom rozdelíme na 4 bochníky. Keď prekrajujeme, cesto by malo vyzerať takto:

    Zemiakové rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom spravíme z nich 4 bochníky, a necháme 15 min odpočinúť.

    Zemiakové rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom bochníky rozvaľkáme na hrúbku 0.5 mm. Začneme vytvárať rôzne tvary, aké chceme mať rezance. Ja som použil štvorce.

    Zemiakové rezance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sme rozvaľkali a nakrájali všetky 4 bochníky, dáme ich variť do osolenej vody. Rezance budú hotové, keď budú plávať na vode. Potom vyberieme sitkom, necháme odkvapkať a dáme do misky. Rezance sú hotové.

    Zemiakové rezance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz pripravíme uvarené zemiaky. Trošku ich osolíme a roztlačíme. Na olej dáme nasekanú cibulu, ktorú upečieme dohneda. Keď sa nám cibula upiekla, pridáme červenú papriku, a hneď aj cestoviny. Oheň vypneme, všetko dobre zmiešame, a môžme podávať.

    Zemiakové rezance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s uhorkovým šalátom :) Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

evusik
@ronald my toto jedlo volám granatír a je to super dobré jedlo a ty si ho pripravil a nafotil skvelo..... si šikovný kuchár :-)
sjuz
áno, aj u nás je to granatír, rony:), mama sa určite teší, že má doma občas navarené:)
bojar
aj u nás je to granadír ALE NIE S OLEJOM - to chce údenú slaninku
zdezda
:-) aj granatiersky pochod sa volá toto papanie, Rony, a to tvoja ruka miesi cesto? Ty si ľavák? A pritom taký zručný :-))))))),blahoželám!
tinca
@kuecharonald , prepáč, ale ja tam nevidím rezance, ale fliačky??? Čiže názov zemiakové rezance je asi mimo..
sjuz
asi ako sa podarí pokrájať...:)), však rony :)
kucharronald
hej :) Tie posledné kusy sa už mi nechceli :D A pritom ma bolela aj ruka... no ale zvládol som :)
zazanka
Granadír zbožňujem s kyslou uhorkou. Hlavne nech ho je veľa :-) Tiež ho robím s fliačkami. Na názve nezáleží, dôležitá je chuť. (Napr. môj otec všetky rezance hrubšie od niťoviek volá "potrubie".) Ale gratulujem @kucharronald , že sa Ti to chcelo. Mňa bolí ruka už teraz, keď sa na to množstvo čo si pokrájal, pozerám. Ale domáce sú vždy lepšie ako kupované. Hneď by som ich zjedla. Pekný recept, mňam.
vieraa
Áno aj u nás sa to volá granatír. Je to oblúbené jedlo v našej rodine a ked si k tomu dáte kyslú uhorku, alebo čerstvý hláv.šalát v kyslom náleve niet čo dodat.Rýchle e chutné
zela
Aj my to voláme granatír,ribievame to asi raz za rok,ale nám to chutí. Nerobím rezance,ale kúpim fliačky,uvarím zemiaky v šupke.Nakrájam zemiaky do misky,pridám fliačky,aj s trochou vody,v ktorej boli uvarené,pokrájanú cibuľku popražim a dám do misky,trochu oleja,alebo masti do toho všetkého,premiešam - spolu shlávkovým šalátom,uhorkou,alebo ovocným kompótom.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
U nás sa to volalo granadír marš.Máme to radi dodnes z veľkých fliačok,cibuľu restujeme na toche opečenej slaninky.Dáme zapiecť a k tomu nakladaná cvikla s chrenom.Balada
evanaaa
Oco, máš pravdu, správne - granadiersky pochod, či granatír marš. Hlavne, že to chutí. Fliačky kupujem, to by trvalo, než by som si ich urobila. Z varených zemiakov som ich ešte neskúšala, robím ich tak, ako moja mama - bola dobrá kuchárka, zo " starej školy". Zemiaky nadrobno pokrájam a dusím na cibuľke s mletou paprikou, vodu sa snažím nedávať, ak, tak minimálne, aby s toho nebola kaša. A miešam. Nakoniec ich vareškou popučím, nie úplne a primiešam fliačky.
haston
u nás sa to volalo "grenadírmarš" a ja to občas, okrem slaninky, vylepším aj nožičkou nadrobno pokrájanej klobásky - ale sviežej, neúdenej.
matzuz
My to voláme granadírmarš, mňam :), zemiaky môžu byť aj nakrájané na malé kocky
glosterka
@kucharroland , my sme tento granadír robievali tak, že na opraženej cibuľke s paprikou sa opiekla aj špekáčka alebo párky... niekedy aj slaninka... Tá domáca cestovina je super! Vyskúšam!!! Vďaka za tip ;-).
kucharronald
glosterka :) Mna nenapadol názov :) A tak som preto dal zemiakové rezance :) Ináč to cesto používam aj na fliačky a rôzne iné cestoviny, ako napr. špagety :))) Je to také univerzálne cesto
glosterka
@kucharronald , to nevadí Rony. Tie zemiakové rezance je aj tak originálny a perfektný názov!! ;-) Takéto domáce špagety sú určite super!!! A univerzálne cestá mám rada. :-))
glosterka
Rony, dnes som si robila k dusenému mäsku cestovinku podľa Tvojho receptu. ;-) Ďakujem. Mňamka. Ručné robenie cesta je síce makačka, ale mňa to baví. Rada sa prplem v kuchyni. :-) Super recept na domáce rezance! ;-)
glosterka
Fíííííha, to Ti srdečne ♥blahoželám♥ k zverejneniu receptu v BŽ! :-)
kucharronald
glosterka, ďakujem, ale nie je to nič takého :) Už bol o mňa písaný aj článok na A4 :) je tu aj na vareche, @cistinka pridala, vyhľadaj diskusiu s názvom: Rony v novinách :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia