Zemiakové holúbky

redakcia - fotkaredakcia, 30. septembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks




Postup

  1. 1

    Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso, aby sa poddal. Necháme vychladnúť. Surové zemiaky najemno nastrúhame a pridáme s korením a soľou k nadrobno nakrájanej spenenej cibuľke. Popražíme.

  2. 2

    Pripravenou plnkou naplníme kapustné listy, ktoré zvinieme do balíčkov. Na dno hrnca položíme celé listy, na ne uložíme holúbky a všetko zalejeme vriacou osolenou vodou tak, aby pri varení neplávali.

  3. 3

    Po uvarení ich polejeme opraženou údenou slaninou a podávame s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

Vymazať
jozka2
tak tento recept som hladala.Je potrebne spomenut,ze vodu zo zemiakov treba nechat stiect,potom ked sa skrob usadi na spodku vodu opatrne zliat a skrob vratit k zemiakom a tak spolu oprazit aby sa zbytok vody odparil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia