Zemiakové guľky s kyslou kapustou

redakcia - fotkaredakcia, 28. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
30 g
1 ks
150 g
1 ks
1 pohár
1/2 KL
3 PL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Kapustu s cukrom, soľou a rascou premiešame a dusíme domäkka. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zmäknuté maslo, osolíme a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Z cesta vytvarujeme malé guľky s priemerom 2,5 cm a naplníme ich mletým mäsom alebo klobásovou zmesou. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme.

  3. 3

    Uvarené guľky premiešame s opraženou slaninou a kyslou kapustou a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia